сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Зарадвайте любимата си учителка с огромно цвете

Зарадвайте любимата си учителка с огромно цвете

Аз детето | 2016-09-14

Зарадвайте любимата си учителка с огромно цвете

Най-накрая дойде време и за първия учебен ден. Много хора смятат, че децата го очакват по-скоро с нетърпение, но ние не мислим така. Естествено е, че всеки иска да е вечно лято и почивка, но пък от друга страна вие много добре знаете, че вечното лято също омръзва. Сигурни сме, че вече се вълнувате от това какво ще ви се случи в училище тази учебна година. Дали ще научите нещо ново и интересно, дали ще си намерите нови приятелчета, дали ще бъдете по-добри в успехите от миналата година и какви лудории ще измисляте със старите приятелчета. Още един вълнуващ въпрос: Подготвихте ли вече букета или подаръчето за любимата ви учителка? Ако не сте, не се тревожете, ще ви помогнем. Това е нашата идея за красиво и оригинално цвете за вашата учителка. Прави се бързо – не повече от половин час, но издържа завинаги. Прекрасен спомен от един хубав първи учебен ден.

Необходими материали:

  • 10 листа цветна хартия, цветът е по ваш избор, но ако е да кажем синьо и тъмносиньо, ще се получи по-ефектно
  • картон
  • молив
  • ножица
  • лепило
  • линия

Как се изработва:

Просто следвайте стъпките:

1. Изрежете голям кръг от картона. Най-лесно това става с купичка. Взимате купичка, каквато ви се намира и я слагате по средата на картона. След това с молив очертавате ръба ѝ, махате я и изрязвате по очертаното.

2. След това идва и най-трудната част, правенето на листенцата. Взимате по-тъмните листа и ги режете на ленти с широчина около 8 сантиметра. За по-лесно можете да премерите с линия.

3. Взимате всяка лентичка една по една и мажете единия край целия с лепило, след това ги сгъвате на фунийки и ги залепвате. Оставете да засъхне за около 5 минути.

4. Намазвате и външния край на картона с лепило и залепвате острия край на всяка фунийка за него. Трябва да ви се получи ето това:

5. Правите същото и с по-тъмните цветове, докато налепите целия картон, така че фунийките да са много нагъсто и от картона да не се вижда нищо.

6. Оставяте лепилото да изсъхне добре за около 20 минути и готово.

Имате красиво и оригинално цвете, което чака да зарадва любимата ви учителка!



Коментари
1 коментар

Фен на Мади , ,

Публикувано на 02.10.2016

Много интересно!!!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град