сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Златна рибка, която може и да сбъдва желания

Златна рибка, която може и да сбъдва желания

Аз детето | 2016-11-24

Златна рибка, която може и да сбъдва желания

Навярно всеки поне веднъж си е мечтал да хване златната рибка, която може да изпълни най-съкровените му желания. Сигурно ще го направи, но ако можете да я хванете. Докато упорито я издирвате по цялата земя, ви предлагаме да си направите тази красива златна рибка, която пък кой знае, може и да изпълнява желания, макар и да не е съвсем истинска. Прави се лесно и изглежда също толкова магическа, най-вече, защото е направена от собствените ви ръце.

Необходими материали:

  • пластмасовото яйце, в което се намира играчката от шоколадовото
  • златни (жълти) пайети или мъниста
  • златна (жълта) панделка
  • 2 бели и 2 сини малки пайети или мъниста
  • блестяща опаковъчна хартия
  • лепило
  • ножица

Да започваме:

1. С помощта на лепилото облепете цялото яйце в златни пайети. Капвате малко лепило върху всяка пайета и я залепвате върху яйцето. Така правите, докато се покрие цялото. Това ще бъдат люспите на красивата златна рибка. За да изглежда по-елегантна се опитайте да сложите пайетите възможно най-близо една до друга. Когато смятате, че е достатъчно „позлатено“ оставете лепилото да засъхне за около 20 минути и тялото на рибката е готово.

2. Сега тя се нуждае от очи, перки и опашка. За да направите очите, залепете сините пайети върху белите. Точно затова сините трябва да са малко по-малки. След това просто ги залепете от двете страни на яйцето, което сте решили да е предната част на рибката и готово.

3. За перките и опашката направете нещо много лесно. От блестящата опаковъчна хартия, цветът е по ваш избор, всякак ще стане хубаво, просто изрежете две малки перки и една опашка на риба. Сами знаете как, сигурни сме в това. После просто ги залепете върху почти готовата ви златна рибка и готово. За да стане още по-красива, можете да направите и допълнителна украса към опашката от жълта панделка. Просто я нарежете на малки лентички, леко накъдрете с ръце и я залепете до опашката, която изрязахте от хартията.

4. Оставете красивото си творение да изсъхне за около половин час и готово.

Сега остава бързо да си измислите желание и да ѝ го прошепнете!



Коментари
1 коментар

Виктория Тодорова, 10 г.,

Публикувано на 25.11.2016

Здравейте хубава идея но може ли вместо опаковачна хартия да използваме обикновена хартия

От редакцията: Здравей, ние използвахме такава, просто защото е блестяща и ни се стори подходяща. Но предполагаме, че с обикновена ще стане хубаво. Спокойно можеш да опиташ. Радваме се, че идеята ти харесва.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град