сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Очарователно плюшено мече от обикновена кърпа

Очарователно плюшено мече от обикновена кърпа

Аз детето | 2016-08-04

Очарователно плюшено мече от обикновена кърпа

Имало едно време едно момченце, което много обичало своето меченце. Макар да било голямо, на около 10, винаги се чувствало по-спокойно през нощта, когато до него седял верният кафяв плюшен мечок на име Димчо. Естествено, понеже момченцето вече било голямо, невинаги спяло прегърнато с Димчо, но го оставяло наблизо – до възглавницата или на някои стол в стаята, за да наблюдава зорко през нощта за опасности и най-вече за лоши сънища. Димчо беше много добро мече и винаги изслушваше момчето, когато имаше нужда. Веднъж обаче се случи нещо немислимо: момчето замина на почивка и забрави Димчо вкъщи. Сети се, когато беше късно да се върне и не знаеше какво да прави, не искаше да остане сам през нощта без своя пазител. Тогава се сети за един интересен трик – ще си направи Димчо Втори от... проста кърпа.

Така започва историята на това очарователно плюшено мече от кърпа. Ако през дългата лятна почивка и вие сте забравили вашето мече или пък по-малкия ви брат не може да спи без него и той го е забравил, то можете спокойно да си направите сами. Освен че е сладко и очарователно, се прави само за 5 минути. Сигурни сме, че вашите родители ще бъдат много горди от вас, ако успеете да успокоите вашия най-малък член от семейството и ваканцията да стане още по-хубава.

За да направите „плюшеното“ мече ще ви трябват само ластици, разбира се кърпа, какъвто цвят ви се намира и малка панделка. Да, това е всичко. Ех, ако знаеха производителите на плюшени играчки, колко по-лесно може да става направата им. След като имате необходимите материали, просто трябва да следвате сръчните си ръце.

Първото, което трябва да направите е да разпънете кърпата и да я сгънете на две. След което откъм вашата страна я сгънете на много тънко руло, но само до половината. Обърнете кърпата и сгънете още едно тънко руло до половината. Докато правите това, за да не се развие първото руло, можете да го затиснете с нещо, дори тетрадка върши работа. Накрая така направената на две рула кърпа сгънете отново по средата, но като преди това направите леко завъртане. Горната част на получените две рула разгънете и оформете глава и ушички.

Просто е, с помощта на ластика захванете горната част по средата и я оформете така, че да стане по-кръгла. След това в най-горната част издърпайте леко и ушичките ще станат от само себе си. Отново ги захванете с ластици. Ако в долната част е останало още свободна кърпа, леко издърпайте и оформете ръце. Втората сгъвка от рула не пипайте, защото вече със сигурност имате и готови крачета. Накрая там, където захванахте с ластик, за да оформите главата вържете една панделка и сте готови. Вече имате най-очарователното плюшено мече, което сте изработили сами.

Вижте още:
Плюшено мече
Странната история за приятелството с едно плюшено мече



Коментари
2 коментара

Маринет , 15 г.,

Публикувано на 11.08.2016

Много яка идея.

Никол Бояджиева, 11год г.,

Публикувано на 17.11.2016

Това мече е наистина очарователно.Всеки път когато влизам в сайта го гледам и се каня да го направя.Ще го направа!!!:-)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град