сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Оригинален 3D призрак от подръчни материали

Оригинален 3D призрак от подръчни материали

Аз детето | 2016-10-24

Оригинален 3D призрак от подръчни материали

Веднъж в годината номерата са позволени, а лакомствата са в изобилие. Веднъж в годината можем да имаме сериозно извинение да стоим до късно през нощта и да гледаме страшни филми и никой да не ни казва, че сме пъзльовци. Хелоуин не е български празник, но това не ни пречи да го отпразнуваме – това ще е просто още един повод да се позабавляваме. Все пак няма човек, който да не обича костюмите, лакомствата и оригиналните декорации. А за нас Хелоуин е просто това и нищо повече. За всички вас, които искат да поканят приятели за малък купон с лакомства, предлагаме и една интересна и оригинална идея за украса или пък може да е част от костюма ви. Пък дори и да не искате да имате нищо общо с Хелоуин, пак може да си направите този интересен и готин призрак.

Необходими материали:
три балона
2 шишета – едно еднолитрово и две от 500 мл
голяма ролка бинт – от най-широките
лепило
1 чаша вода
купичка
две черни кръгчета от хартия за очи

Как се прави:

Трябва да се чака известно време и изисква малко сръчност, но пък изглежда като истински след това и е доста оригинален. Първото, което трябва да направите е да надуете балоните. Двата да са по-малки, а единият по-надут и съответно по-голям. Големия залепете с тиксо или завържете с конец за еднолитровата бутилка. Забравихме да ви кажем, но още не е късно, че ще ви трябва маса, на която творението ви да стои докато изсъхне. Така че гледайте да е такава, която не се използва често и определено да не е тази на която семейството ви се храни. Можете дори да постелите нещо отдолу – стари вестници или списания, пликове или парцали, за да не се изцапа с лепило. Вероятността е малка, но винаги я има.

Да продължим. Слагате голямата бутилка с балона отгоре ѝ по средата на масата. След това правите същото и с по-малките бутилки, завързвате надути балони на върха им, но тях слагате на около 10 сантиметра разстояние от голямата от двете ѝ страни.

Накрая следва и по-цапащата част. В купичка сложете лепило, нека е цяла тубичка за по-сигурно и го разбъркайте с чаша вода, така че да заприлича малко на супа. След това внимателно развийте целия бинт и хубаво го натопете в сместа от вода и лепило, така че целият да се намокри хубаво. След това го поставете върху балона и бутилката, направете същото и с другите два балона, а това, което остава свободно, просто трябва да виси. Трябва да изглежда така:

След това притиснете две черни хартиени кръгчета към бинта. Балонът ще ви служи за ориентир. Оставете творението ви така да изсъхне. Най-добре е да го оставите да преседи цяла нощ, така ще е най-сигурно. След това просто внимателно спукайте балоните и готово – вашият призрак е готов. Не е ли като истински...

Още интересни идеи като тази можете да намерите тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град