покани

Начало | покани | Заповядайте на пролетно почистване и вкусно похапване с Ути Бъчваров във Варна

Заповядайте на пролетно почистване и вкусно похапване с Ути Бъчваров във Варна

Аз детето | 2010-04-14

Заповядайте на пролетно почистване и вкусно похапване с Ути Бъчваров във Варна

На 12 април Община Варна даде официален старт на пролетното почистване на града, което ще продължи до 24 април. Партньор на общината е Екопак България, които се грижат за оползотворяването на отпадъци от опаковки в града от 2007 година.

В събота (17 април) от 11 часа, на колонадата в морската градина, всички варненци, които имат отношение към чистотата в своя град, са поканени от Екопак на шоу спектакъл с участието на Ути Бъчваров. Празника ще уважи лично и кметът на града. На кулинарното шоу, в което един от най-атрактивните телевизионни водещи ще готви вкусни ястия, а публиката ще похапва, освен рецептите Ути ще сподели и как събира разделно отпадъците, останали след готвенето. Всеки ще може да научи полезни факти за разделното събиране и рециклиране на отпадъците от опаковки, както и да се пребори за една от многото награди. Отличени ще бъдат и училищата, които са взели най-дейно участие в първия етап от пролетното почистване.

За 2009 г. в община Варна са предадени за рециклиране 301 030 кг. стъкло, 2 031 810 кг. хартия и 849 898 кг. пластмаса. Това означава, че благодарение на гражданите на Варна, които събират разделно своите отпадъци, са спасени от изсичане 26 416 дървета, спестена е електрическа енергия, ползвана от едно българско домакинство за 1698 години, както и 65 милиона литра питейна вода.

Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град