покани

Начало | покани | Заповядайте на куклено шоу по Андерсеновите приказки в Столичния куклен театър

Заповядайте на куклено шоу по Андерсеновите приказки в Столичния куклен театър

Аз детето | 2008-12-13

На 15 декември 2008 г. от 19 часа, в салона на ул. „Ген. Гурко” 14, Столичен Куклен Театър ще открие Коледната кампания 2008 с премиерата  -  „Готвачите на Андерсен” . Постановката е по приказки на Ханс Кристиан Андерсен. Автор и режисьор на представлението е Драгослав Тодорович – гост от Сърбия. Музиката е на сръбския композитор Владимир Пейкович. Сценографията, хореографията, костюмографията и идеи за кукли - Борис Чакширан (Сърбия). Създател на куклите е Стефка Кювлиева. Идейният екип работи с актьорите – Венцислава Асенова, Елена Русалиева, Здравко Димитров, Тодор Димитров, Силвия Петрова, Христо Димитров.

Драгослав Тодорович поднася на вниманието на малки и големи най-известните приказки на датския разказвач  Ханс Кристиан Андерсен. Завладяващи  истории, перфектни композиции, богати сюжети, разнообразие от теми, интересни персонажи, всичко това  не е достатъчно да се представи и разбере творчеството на писателя. Но какво е най-голямото богатство на този автор?
Неговото въображение.  Нестихващо въображение преплетено с редкия талант за разказване на истории ни вдъхновява и ни издига божествено.
Спектакълът „Готвачите на Андерсен” е ода към Андерсен  и неговото творчество. Представлението композирано от приказките – „Летящият куфар”, „Дивите лебеди”, „Принцесата и граховото зърно”, „Грозното пате”, „Ледената кралица” е вдъхновяващо и модерно куклено шоу. Изградено е от музикално-пантомимични елементи и сцени решени изцяло танцувално. В това много игриво представление, куклите са съчетани с различни форми на изкуство и артистични похвати. Всичко се движи – актьори, кукли, сценография, реквизит. Всичко на сцената е в непрекъснат танц. Режисьорът Драгослав Тодорович поднася атрактивно и нестандартно насладата и удоволствието от Андерсеновите приказки.
Сценографията ни пренася в магическа кухня, където петима готвачи приготвят всякакви фантастични деликатеси с цялото си сърце. Режат, белят, варят и ги месят в празнична и забавна атмосфера.

“Готвачите на Андерсен” е първото представление на Драгослав Тодорович на сцената на Столичен Куклен Театър.
Както всяка година в навечерието на коледните и новогодишните празници малките софиянци и гости на столицата  ги очакват много празнични и незабравими срещи с постановките на СКТ , и разбира се с дядо Коледа и Снежанка.
„Готвачите на Андерсен”. „Коледен карнавал” и „Тримата снежковци” са заглавията, с които СКТ ще поздрави своята публика.
Спектаклите ще се играят през всички коледни дни (24, 25, 26, 27, 28 декември) от 12.00 часа.

Столичен куклен театър спечели “Златен делфин”
Новогодишен куклен театър
Кукли за театър

Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град