покани

Начало | покани | Коледни спектакли за деца ще има във Фестивален и конгресен център - Варна

Коледни спектакли за деца ще има във Фестивален и конгресен център - Варна

Аз детето | 2008-12-16

И през тази година Фестивален и конгресен център и Държавен куклен театър – Варна са се погрижили заедно за коледното настроение на варненските малчугани.

В навечерието на един от най-светлите християнски празници, и със сигурност най-очакван от децата, Рождество Христово, Държавният куклен театър – Варна ще гостува на Фестивалния и конгресен център с две свои постановки. На 21 декември от 10 часа в зала "Европа” актьорите на театъра ще представят спектакъла "Веселите джуджета”, а на 20 декември от 11 часа, отново в зала "Европа” – "Коледно веселие с Цвятко и Брадатко”. Специален гост на всяко представление ще е всеобщият белобрад любимец Дядо Коледа, който ще си носи торбата, за да раздава по поръчка подаръци на най-добрите, най-умните, най-трудолюбивите деца.
Билетите са с цена 4 лева - за деца и 5 лева - за възрастни.

"Веселите джуджета”

Коледно шоу на актьорите Емилия Петкова, Галин Гинев и Диана Стайкова. Музикално оформление – Венцислав Марашлиев.
Наближава Коледа. Три весели и работливи джуджета - Поспаланко, Работливко и Веселушко, са помощници на дядо Коледа. Те тръгват на път към децата с чувал, пълен с подаръци. Джуджетата са палави, игриви, обичат да пеят и танцуват, а най-много обичат да надничат в подаръците под елхата. Само че любопитството им изиграва лоша шега и подаръците оживяват. Мечета, топки, прасенца, патенца и всички други играчки започват да им правят номера. А дядо Коледа всеки момент ще пристигне!
Спектакълът е наситен с много музика и весело настроение.

"Коледно веселие с Цвятко и Брадатко”
От Елена Ст. Владова. Сценография - Коста Ортодоксов. Музикално оформление – Асен Ганев. Участват - Красимир Добрев, Стоян Стоянов, Гергана Господинова и Иван Петров.
Всяка Коледа Дядо Коледа раздава подаръците, които джуджетата цяла година неуморно подготвят. Но за съжаление в шейната му никога няма място и за тях. Какво ще се случи, ако две джуджета решат да бъдат героите на коледното тържество, да устроят празник на децата и да им раздадат подаръците?
Цвятко и Брадатко, две немирни джуджета, заминават тайно от Дядо Коледа при децата. С тях е и Снежанка, която те са излъгали, че Дядо Коледа ненадейно е настинал и затова изпраща тримата по-рано. Джуджетата знаят много, но дали знаят повече от децата? И ще изпълнят ли както трябва важната си мисия? Това ще разберете от спектакъла "Коледно веселие с Цвятко и Брадатко” - спектакъл с активното участие на децата, изпълнен с много чувство за хумор, коледно настроение и с невероятните изпълнения на актьорите от Държавния куклен театър на Варна.

Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град