
малък готвач
Начало |
малък готвач |
За закуска се подгответе и яйчени пухчета си направете
За закуска се подгответе и яйчени пухчета си направете
Търсите бърза и здравословна закуска, която наистина ще ви държи сити до обяд? Тези яйчени пухчета са решението. Те са пухкави и пълни с протеини от яйца, наденица, шунка и извара. Още по-хубаво е, че могат да се замразяват и се затоплят за по-малко от минута. Това означава, че можете да приготвите голяма порция храна в неделя и да имате готови закуски за вкъщи през цялата седмица. Идеални са за забързани училищни сутрини, пътуване до работа или за зареждане след тренировка.
А какво ще ви трябва за тях:
- 1/2 чаша брашно;
- 1 ч. л. бакпулвер;
- 1/2 ч. л. сол;
- 10 леко разбити яйца;
- 4 чаши настърган кашкавал;
- 2 чаши малки парченца извара;
- 1/2 чаша разтопено масло;
- 4 листа нарязан зелен лук;
- 110 г нарязана на кубчета шунка;
- 3/4 чаша изпечена и нарязана наденица или друг колбас.
Ето и как се приготвя:
- В голяма купа смесете брашното, бакпулвера и солта. В друга купа смесете яйцата, кашкавала и изварата.
- Добавете разтопеното масло към яйчената смес и разбийте с тел. Изсипете яйчената смес към брашнената смес и разбъркайте добре.
- Добавете зеления лук, шунката и наденицата и разбъркайте само докато се смесят. Напълнете формичките за мъфини до 3/4 (силно препоръчваме да използвате силиконова форма за мъфини или много обилно намазнена метална форма).
- Печете на 175 градуса за 35-40 минути или докато клечка за зъби, забодена близо до центъра, излезе чиста.
- Внимателно прокарайте нож по краищата на формичките за мъфини, преди да ги извадите.

0 коментара
