малък готвач

Начало | малък готвач | За закуска се подгответе и яйчени пухчета си направете

За закуска се подгответе и яйчени пухчета си направете

Аз детето | 2025-08-27

За закуска се подгответе и яйчени пухчета си направете

Търсите бърза и здравословна закуска, която наистина ще ви държи сити до обяд? Тези яйчени пухчета са решението. Те са пухкави и пълни с протеини от яйца, наденица, шунка и извара. Още по-хубаво е, че могат да се замразяват и се затоплят за по-малко от минута. Това означава, че можете да приготвите голяма порция храна в неделя и да имате готови закуски за вкъщи през цялата седмица. Идеални са за забързани училищни сутрини, пътуване до работа или за зареждане след тренировка.

А какво ще ви трябва за тях:

  • 1/2 чаша брашно;
  • 1 ч. л. бакпулвер;
  • 1/2 ч. л. сол;
  • 10 леко разбити яйца;
  • 4 чаши настърган кашкавал;
  • 2 чаши малки парченца извара;
  • 1/2 чаша разтопено масло;
  • 4 листа нарязан зелен лук;
  • 110 г нарязана на кубчета шунка;
  • 3/4 чаша изпечена и нарязана наденица или друг колбас.

Ето и как се приготвя:

  • В голяма купа смесете брашното, бакпулвера и солта. В друга купа смесете яйцата, кашкавала и изварата.
  • Добавете разтопеното масло към яйчената смес и разбийте с тел. Изсипете яйчената смес към брашнената смес и разбъркайте добре.
  • Добавете зеления лук, шунката и наденицата и разбъркайте само докато се смесят. Напълнете формичките за мъфини до 3/4 (силно препоръчваме да използвате силиконова форма за мъфини или много обилно намазнена метална форма).
  • Печете на 175 градуса за 35-40 минути или докато клечка за зъби, забодена близо до центъра, излезе чиста.
  • Внимателно прокарайте нож по краищата на формичките за мъфини, преди да ги извадите.


Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град