покани

Начало | покани | Фестивал на фойерверките привлича малки и големи в Панагюрище

Фестивал на фойерверките привлича малки и големи в Панагюрище

Аз детето | 2024-08-26

Фестивал на фойерверките привлича малки и големи в Панагюрище

Международният фестивал на фойерверките – Панагюрище България 2024 – тази година ще се проведе на 20, 21 и 22 септември. Започналото през 2013 година Световно първенство по фойерверки се наложи като уникално за България и Балканския полуостров събитие, което привлича хиляди гости не само от страната. Организатори на фестивала са Община Панагюрище и „Огнена хризантема“ ЕООД, а генерален спонсор „Асарел-Медет“АД.

За жителите и гостите на община Панагюрище и тази година предстоят три незабравими вечери – 20, 21 и 22 септември, изпълнени с качествена музика и неповторими пиро-музикални програми. По регламент във фестивала ще участват три отбора, един от които е миналогодишният победител – отборът на Германия. Останалите участници ще бъдат обявени допълнително. Отборите ще се състезават с еднакви по брой и вид пиротехнически материали, ефекти, калибри и цветове.

Заданието на участниците е да направят до 9 минути пиро-музикална програма и предоставен списък с материали. РАЗЛИЧНОТО тази година е, че пиро-музикалната програма на участниците трябва да бъде изградена върху филмова музика. Журито ще оценява синхрона на музиката с фойерверките и емоциите от всяка картина. И тази година Община Панагюрище ще подготви богата концертна програма за всяка една от вечерите на Международния фестивал по фойерверки – Панагюрище, България 2024.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град