игри в дома

Начало | игри в дома | Направете си изкуствен сняг, който дори е студен

Направете си изкуствен сняг, който дори е студен

Аз детето | 2024-03-05

Направете си изкуствен сняг, който дори е студен

Зимата свърши и макар да имахме сняг, ни се искаше да е малко повече, а на вас? Но няма нужда да чакаме чак следващия декември, можем да си направим сняг още сега. Няма да е като истинския, но ще е интересен и много студен на допир. Как ли? Следвайте нашите инструкции.

Ще са ви необходими само две неща – хлебна сода и студена вода. Лесно, нали и ги имате още сега у дома... Но какво да правите с тях, че да се получи сняг! Сега ще ви кажем.

1. Замразете содата за хляб

Започнете, като поставите малко сода за хляб във фризера за една нощ. Обичаме да държим кутия със сода за хляб във фризера ни по всяко време, в случай че искаме да си играем с фалшив сняг. Използваме цяла кутия от 500 грама, защото искаме да имаме много сняг за игра. Тъй като содата за хляб е суха, замразяването ѝ всъщност няма да промени нейната текстура. Просто ще я направи студена – което е идеално за създаване на фалшив сняг!

2. Изсипете сода за хляб

Извадете содата за хляб от фризера и я изсипете в голям пластмасов контейнер, който да използвате за игра.

3. Добавете вода

Някои рецепти за фалшив сняг изискват крем за бръснене, но ние предпочитаме просто да използваме вода, защото е екологична. След като контейнерът ви се напълни със замразена сода за хляб, бавно налейте малко ледена вода, една супена лъжица наведнъж, като разбърквате с метална лъжица между всяко добавяне. Продължете да наливате, докато фалшивият сняг достигне желаната консистенция. Използвахме около 5 супени лъжици вода, но винаги можете да добавите по-малко или повече в зависимост от вашите предпочитания. След като водата се смеси, веднага ще имате сняг...

Как се играе с фалшив сняг

Има много начини да си играете с вашия домашен фалшив сняг. Най-очевидният начин е просто да изследвате. Текстурата ще бъде подобна на прахообразен сняг и можете да се забавлявате, като го мачкате в ръцете си и го превръщате в снежни топки. Можете също да опитате да добавите малки пластмасови играчки или фигурки, за да създадете своя собствена зимна страна на чудесата. Елза и Анна от „Замръзналото кралство“ идват наум… но не се колебайте да проявите творчество и да добавите всичко друго, с което обичате да си играете.

Как да съхраняваме фалшив сняг

Колко дълго трае този фалшив сняг? Тъй като всичко, което направихте, беше да смесите вода и сода за хляб, трябва да се запази доста дълго време. За да го запазим студено, обикновено го съхраняваме в херметически затворен съд в хладилника. Съхраняването му във фризера ще доведе до втвърдяване, тъй като водата замръзва, но хладилникът ще поддържа ниска температура, без да причинява замръзване.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град