спорт

Начало | спорт | Внимание, геймъри: МОК официално одобри създаването на Олимпийски игри за електронни спортове

Внимание, геймъри: МОК официално одобри създаването на Олимпийски игри за електронни спортове

Аз детето | 2024-08-01

Внимание, геймъри: МОК официално одобри създаването на Олимпийски игри за електронни спортове

Членовете на Международния олимпийски комитет (МОК) на 142-ата сесия в Париж единодушно одобриха решението за одобряване на създаването на Олимпийски игри за електронни спортове (Olympic Esports Games). Въпреки че МОК сподели подробности за първата в историята Олимпиада по електронни спортове преди седмица и половина, 23 юли вече може да се счита за негов официален рожден ден.

МОК нарече одобрението на създаването на Олимпийските игри по електронни спортове исторически момент, а президентът Томас Бах го нарече началото на нова ера за организацията. „Това наистина е нова ера за МОК. С потвърждението от участниците в сесията на МОК за създаването на Олимпийските игри за електронни спортове, ние сме в крак с дигиталната революция“, каза Бах в прессъобщение.

Първите олимпийски игри по електронни спортове ще се проведат през 2025 г. в Саудитска Арабия. Продължителността на споразумението между МОК и Олимпийския комитет на източната страна е 12 години. След решението на МОК „работата ще започне незабавно за определяне на столицата, мястото и точното време на първите олимпийски игри за електронни спортове, проекти, които ще бъдат включени в програмата, квалификационен процес за участниците и други подробности“.

Според френското издание L`Equipe, МОК в момента води преговори за привличане на такива хитове като Rocket League, Street Fighter и League of Legends в програмата на първата олимпиада по електронни спортове.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град