спорт

Начало | спорт | 4 причини, които ще ви докажат, че е добре да дадете шанс на тениса

4 причини, които ще ви докажат, че е добре да дадете шанс на тениса

Аз детето | 2024-05-17

4 причини, които ще ви докажат, че е добре да дадете шанс на тениса

Да намерите спорт, който харесвате да практикувате понякога е трудно. Съседските деца може да са в отбора по плуване, а вашите братовчеди да тренират футбол, но коя дейност изглежда най-подходяща за вас? Искате нещо активно, социално и ангажиращо, което няма да изисква скъпа екипировка. Ако не сте сигурни кой спорт изглежда най-привлекателен, опитайте и отидете до местните тенис кортове. Тенисът е отличен спорт за млади спортисти и предлага няколко скрити предимства, които не се срещат често в други популярни спортове. От ниския риск от нараняване до голямата гаранция за забавление, ето четири причини, поради които трябва да дадете шанс на тениса.

Социални контакти

На пръв поглед тенисът може да изглежда като самотен спорт. За разлика от по-големите списъци на футболен или баскетболен отбор, на тенис мачовете от двама и четирима играчи може да изглежда, че им липсва същото социално вълнение като спорт за голяма група. Все пак, въпреки ниския брой играчи, тенисът предоставя страхотен социален изход за младите спортисти. Тенисът предоставя и уникален социален аспект, като ви позволява да играете не само (единично) или с партньор (двойки). Независимо дали предпочитате да работите върху индивидуалните си умения или искате да играете с приятел, и двете възможности са налични на тенис корта. Не всички спортове могат да се похвалят с това!

Игра през целия живот

Спортисти от всички възрасти се радват на много различни видове спортове, но някои дейности имат по-дълъг „срок на годност“ от други. Възрастните, които са имали силна спортна кариера в гимназията или университета, може вече да нямат време да практикуват любимия си спорт. Някои може да нямат достъп до правилните съоръжения, а други може да не се чувстват толкова физически способни, колкото преди. Особено в случаите на висококонтактни или отборни спортове, играчите са склонни да губят връзка с игрите, които са обичали като деца. За разлика от други популярни спортове, тенисът е широко достъпен и поддържа играчите социални, без да изисква многобройни отбори. Местните тенис клубове и по-големите тенис асоциации също държат играчите на корта дълго след края на дните им в младежката лига. Независимо дали за състезание или просто за свободното време, тенисът е спорт, който можете да играете толкова дълго, колкото пожелаете. Плюс това, според скорошно проучване на The New York Times, тенисът може да бъде свързан с по-дълъг живот!

Нисък риск от нараняване

Висококонтактните спортове като футбол, баскетбол са любими сред младите спортисти, но са известни с това, че повишават риска от наранявания. Въпреки че всички тези дейности осигуряват отлични източници на упражнения и екипно време за игра, те също създават много ситуации, в които може да се нараните. Препъващ се крак или летящ лакът може да причини всичко – от малка синина до неприятно сътресение. Ако се чувствате некомфортно в шумни, пренаселени места, спортът с висок контакт може да бъде по-скоро риск, отколкото забавление. Тенисът се счита за спорт с доста нисък риск поради липсата на контакт между играчи и нараняванията, които съпътстват тази дейност. Тенис кортовете предоставят много пространство за младите спортисти да тичат и да играят без същата вероятност за инциденти и травми, която носят много от другите спортове. Въпреки че основни физически наранявания като спъвания или разкъсвания все пак са възможни в тениса, рискът е достатъчно малък, така че спортистите да продължат да играят спорта и в по-късните си години.

Страхотно упражнение

Независимо дали се движите през основната линия или спринтирате напред, за да ударите топката, тенисът кара сърцето ви да работи и тялото ви да се движи. Подобно на интервалните тренировки с висок интензитет (HIIT), тенисът предизвиква кратки изблици на движение, които поддържат сърдечносъдовата ви система здрава. Докато някои спортове може да ви накарат да бъдете залепени за пейката или да се задържате на терена, тенисът ще ви накара да се движите през по-голямата част от мача. Освен това, тъй като тенис мачовете включват само двама или четирима играчи наведнъж, спортистите трябва да се движат, за да гарантират успеха си – съотборник невинаги е там, за да покрие топката.

Вижте още:Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град