покани

Начало | покани | Велосипедни състезания за 1 юни

Велосипедни състезания за 1 юни

Аз детето | 2008-05-30

В София – “Дружба” и “Люлин” в неделния следобед на 1 юни 2008 г., от 12 до 18 ч., при магазините Практикер, празникът за децата ще протече в две части – забавно представяне на правилата за безопасно каране на велосипед и състезание с колела по предварително определен маршрут. Инициативата е подкрепена от Дирекция “Пътна полиция” и ще се проведе със съдействието на представител на дирекцията. След като преминат успешно тестовете (листовки и импровизиран полигон), децата ще получат свидетелство за управление на велосипед (детска книжка).

Всички сертифицирани велосипедисти имат шанса да спечелят колело с пълен комплект защитна екипировка. Двете колела, които организаторите ще подарят на двамата щастливци, изтеглени от лотарията, ще намерят свой собственик в лицето на едно дете от групата “деца до 10 години” и на едно дете от групата “деца от 10 години нагоре”, в които ще бъдат организирани участниците в състезанията по колоездене.

За провеждането на тази ежегодна инициатива в деня на детето, е черпено вдъхновение от носталгията към градските спортове и парк културата на байкъри и скейтъри, която днес все по-често става жертва на градското безредие, безумното строителство и липсата на зелени и паркови площи и на велосипедни алеи.



Коментари
1 коментар

Румен Николов, 11 г.,

Публикувано на 01.06.2008

Страхотна идея. Много обичам да карам колело. Дори ходя на училище с колело. Аз знам правилата за движение с колело, но понякога виждам хора, които не ги спазват. С удоволствие ще участвам в тази инициатива.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град