любопитно

Начало | любопитно | “Тюленовият остров” – разказ за приятелството, приспособяването и влюбването

“Тюленовият остров” – разказ за приятелството, приспособяването и влюбването

Аз детето | 2009-04-02

“Тюленовият остров” – разказ за приятелството, приспособяването и влюбването

“Тюленовият остров” е разказ за приятелството, приспособяването и влюбването, примесен с малко магия и три щури котенца.

Хана, Джоуи, Пол и Кит са четирима приятели, които живеят в Шотландия, на брега на океана, където вълните изхвърлят чудати парчета плавей*... Понякога всеки от нас се чувства като плавей, изоставен на пясъка след голяма приливна вълна. Дали от него ще се роди нещо прекрасно, или отново ще се изгуби в океана, зависи от това, кой ще го намери и дали плажното вълшебство ще се случи.

Книгата е за всички, които се чувстват различни и които не могат да се приспособят, и за всички, които някога са били тормозени.
Следващият път, когато сте на плажа, опитайте плажното вълшебство... кой знае, може и да стане!

Първите читатели заТюленовият остров”:

Много ми харесва книгата, но е малко тъжна, особено краят й.
Това е книга за приятелството, но и за страха да покажеш, че си слаб, че имаш нужда от помощ. Пол е много наранен и се опитва да избяга от действителността, да се скрие, да си направи черупка и никой да не може да надникне зад нея. Той не вярва на никого. Дори не казва на Хана, че я харесва и това е малко гадничко от негова страна. Държи се като страхливец, сигурно защото не иска да я загуби като приятелка.
Но в живота на всеки винаги има нещо хубаво, което те подкрепя и ти помага да вървиш напред. Тази книга ми напомня да не го забравям.
Вяра, 15 години

Не повярвах на очите си – по телевизията течеше американски екшън, а синът ми седеше и четеше тази книга.
Цвета, майка на 13-годишно момче

Харесва ми книгата. Различна е от всичко, което съм чел досега и е по-интересна от повечето книги, които съм чел напоследък. Много ми харесаха Хана, Джоуи и Джед и Ева Донован.
Камен, 13 години

Цена: 6,90 лв., издателство “Фют”

* Плавей – това, което носят вълните, което плува отгоре и бива изхвърлено на брега, парчета дърво. (Б. р.)



Коментари
1 коментар

Даниела Николова, 12 г.,

Публикувано на 29.01.2010

Хареса ми тази книга,защото ме въведе в друг живот.Сякаш беше реалност!В книгата беше поместен за мен един по-различен живот в които мога да се потопя стига да прочето откъс от книгата.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град