любопитно

Начало | любопитно | Нова безопасна площадка за децата

Нова безопасна площадка за децата

Аз детето | 2009-03-26

Нова безопасна площадка за децата

За да се чувства сигурен и щастлив, всеки малчуган има нужда от безопасна арена за бъдещи пакости и приключения, и достатъчно свободно пространство, за да се движи спокойно без ограничения.

Може би се питате има ли такова място в България?
Да, вече има едно напълно обновено и обезопасено място, специално изградено за любознателните откриватели и техните майки.

На 28 март /събота/ от 11:00 ч. ще се състои официалното откриване на обновената детска площадка в кв. Хиподрума, ул. “Дойран” 1, бл. 133. Много игри, подаръци, смях и забавления очакват малчуганите, които ще се забавляват с водещия на сутрешния блок на радио NJOY - Спенс.

Специално изграденият детски кът е дело на съвместните усилия на Pampers и столична община, район “Красно село”. Вдъхновени от идеята за по-безопасно, зелено и модерно място за игра на децата, Pampers реновираха изцяло съществуваща софийска детска площадка. Превръщането на детските площадки в по-сигурни места за игра за децата е сериозно предизвикателство, пред което са изправени  столичани от години. По-голямата част от детските площадки са занемарени, със стари, на места ръждясали съоръжения от 70-те и 80-те години с асфалтова или бетонова настилка. Това е в пълен разрез с новите условия и стандарти на ЕС за безопасност на децата. Точно затова Pampers и район „Красно село“ изградиха този детски кът, за да подпомогнат повишаването сигурността на средата, в която растат и играят нашите деца

Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град