любопитно

Начало | любопитно | 39 ключа – нова поредица книги, онлайн игра и колекционерски карти

39 ключа – нова поредица книги, онлайн игра и колекционерски карти

Аз детето | 2009-05-04

39 ключа – нова поредица книги, онлайн игра и колекционерски карти

Вече 9 месеца светът говори за 39 ключа. Първата книга от суперуспешната мултимедийна поредица – Лабиринтът с костите, излезе едновременно в пет страни (САЩ, Великобритания, Канада, Австралия и Нова Зеландия) в общ тираж от един милион копия. Със самото си издаване книгата завладя класациите по света и вече 30 седмици не е излизала от листите за най-продавани книги на Ню Йорк Таймс. Но не водещото място в класациите кара деца по възраст и дух да говорят за 39 ключа. Или поне не само това. Проектът е единствен по рода си, обединяващ в себе си три независими една от друга медии, и според специалисти чертае бъдещето на книгата. И още един немаловажен факт – три месеца преди първата книга да се появи по книжарниците, една от водещите кинокомпании DreamWorks купува правата за филмиране на поредицата, като лично Стивън Спилбърг заявява желанието си да е режисьор на екранизацията. По думите му поредицата е творческо предизвикателство, защото самият проект изважда историята от белия лист на книгите и я доразвива на отделните равнища, използвайки откривателския дух и въображението на децата.

Проектът е насочен към деца на възраст от 8 до 12 години и обединява книги, онлайн игра и колекционерски карти, за да представи едно уникално, новаторско, интерактивно приключение. Първият компонент се състои от 10 книги, пълни с опасности, малко известни исторически факти и разгадаването на тайни. Всяко едно от заглавията ще бъде написано от различен, популярен детски автор. Вторият компонент – играта, онлайн се осъществява на сайта на програмата и дава възможност на читателите да станат част от историята и да се състезават с героите от книгите и с други читатели за разкриването на загадката. Проектът включва и 355 колекционерски карти. По шест от тях могат да се намерят във всяка книга. Отделно ще могат да се купуват и пакети от по шестнайсет уникални карти. Компонентите на проекта са взаимносвързани, защото книгите разкриват само 10 от 39-те ключа. Останалите 29 са закодирани в загадки на самите карти или идват като награда за успешно изпълнена мисия в онлайн играта. За новаторството на проекта достатъчно красноречиво говори фактът, че още преди излизането си той влезе в учебниците и вече се изучава в СУ “Св. Климент Охридски” в специалност книгоиздаване.

Вече е активен и българския сайт. Той е създаден, за да помага на членовете на семейство Кахил, говорещи български, в трудната им и опасна мисия по откриването на 39-те ключа и разгадаването на семейната тайна. Там читателите ще могат да си отговорят на въпроса какво представлява проектът, да разберат как да се регистрират в онлайн играта, да научат правилата, както и да намерят решение на трудности или препятствия, които могат да срещнат по време на мисиите си. На българския сайт ще бъде оповестена и надпреварата.



Коментари
5 коментара

Павлинчето , 12 г.,

Публикувано на 15.05.2009

Тази книга е много готина..моя приятелка на име Йоанна я чете..

Диимитър Беловски, 9 г.,

Публикувано на 16.05.2009

Книгата е строхотна.Препоръчвам я на всики.С нетърпение чакам втората.

Елена , ,

Публикувано на 22.04.2010

Тази книга е много готина! Сега чета третата и ми е супер интересна

Никето , 11 г.,

Публикувано на 18.06.2010

книгата наистина е яка макар че аз успях да прочета само първите три глави от първата защото я свалих от сайта на егмонт.бг

Angel , 12 г.,

Публикувано на 28.06.2011

imam vsickite v 7 razbirat che sa madrigali

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град