любопитно

Начало | любопитно | МОН преброи 1800 вундеркинди

МОН преброи 1800 вундеркинди

Маргарита Благоева | 2009-04-12

Министерството на образованието и науката (МОН) преброи 1800 млади таланти у нас, които печелят награди на наши и международни олимпиади. Над 1800 портрета на ученици от областите математика, информатика, чужди езици, природни науки като физика, химия и биология, както и изкуство, професионално образование и спорт, бяха изложени на националната изложба "Младите таланти на България". Тя беше открита в Националната библиотека "Св. Кирил и Методий" от зам.-министъра на образованието Кирчо Атанасов и ще може да се види до 17 април.

"Това е първата наша актуализация на международните постижения на състезателите още докато са в ученическа възраст. Много от тези хора след това задължително се реализират на най-високите етажи в своите дейности по целия свят. Аз знам, че има и други млади таланти, които не успяха да си пратят документите", допълни зам.-министърът.

На изложбата беше представен и Ученическият институт по математика и информатика, в който са включени най-добрите преподаватели по тези предмети. В института участват и най-добрите ученици в страната. След като завършат средното си образование, те се връщат в института като гост-лектори.


Коментари
1 коментар

лора , ,

Публикувано на 19.03.2012

колко интересно!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град