новини детски

Начало | новини детски | Лъвове и дракони ще танцуват в Софийския постоянен цирк на сцена

Лъвове и дракони ще танцуват в Софийския постоянен цирк на сцена

Аз детето | 2013-10-18

Лъвове и дракони ще танцуват в Софийския постоянен цирк на сцена

Лъвове и дракони ще танцуват в Софийския постоянен цирк на сцена , който отново отваря врати! Редовните представления в салона на улица „Клокотница“ 29, в близост до централна гара, започват с нова програма от 19-ти октомври 2013.

Спектакълът със загадъчното име „Тайната на китайските лъвове“ отново събира най-добрите ни млади циркови артисти, завърнали се от успешни гастроли в чужбина. 18-годишната Лили Бузгьова ще смае публиката с уменията си да танцува с високи токчета по опънато въже. Само още една жена в света показва подобен номер. Лили, заедно с родителите си се завръща от едногодишен гастрол в Турция. Артистичното семейство представя още танц с обръчи, дресура на кучета и дресура на гълъби.
Българо-румънската фамилия Леоампа пристига от турне във Финландия, за да покаже уникалният си баланс върху цилиндри и комична игра с огромни кукли.
Християн Паунов пристига от Италия с десетте си дресирани котки, а Ивайло Кръстев до преди дни смайваше публиката на пътуващ цирк в Румъния с невижданата си смесена дресура на лами и камерунски кози.

Най-голямо любопитство обаче предизвикват включените в спектакъла изпълнения, характерни за традиционния китайски цирк. Група акробати ще пресъздаде прочутите в цял свят танци с огромни лъвски маски и двайсет метров дракон от разноцветни парчета плат. Зрителите ще бъдат посветени в пазените от хилядолетия легенди за чудодейната сила на митичните същества.

В шоуто ще дебютира най-младият български клоун – Павката, а водещ по традиция ще бъде Драго Драганов.
Представленията са всяка събота и неделя от 11 и от 16 часа. Билетите за премиерата вече са продадени.



Коментари
1 коментар

теодор даракчиев, 10 г.,

Публикувано на 19.10.2013

Къде ще е цирка?

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град