сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Това е таралеж... Не, това са есенни листа... Не, това са две картини в една

Това е таралеж... Не, това са есенни листа... Не, това са две картини в една

Аз детето | 2022-11-22

Това е таралеж... Не, това са есенни листа... Не, това са две картини в една

Днес отново е време за идея за рисуване. Но този път тя е по-различна от всичко, което сме ви предлагали досега, така че ако обичате да рисувате или пък обичате различното и оригиналното, останете с нас. Макар през есента дните да стават все по-къси ние никак не се оплакваме, защото така имаме повече време да стоим вкъщи и да рисуваме. Освен това есента ни вдъхновява за много интересни и оригинални проекти. Така например един ден както си седяхме и си мислехме как през този сезон природата се променя почти цялата и от зелени цветове почти всичко става в кафеникави нюанси, установихме, че точно заради това обичаме есента. Промени и цветовете, навсякъде цветове. Точно тогава решихме, че можем да направим нещо наистина интересно, а именно променяща се картина. Да, тя наистина ще се променя, при това направо пред очите ви, а най-хубавото ще бъде, че ще сте я направили съвсем сами. Вече сте готови да започваме, виждаме го!

Тогава поставете пред себе си:

  • лист хартия
  • принтер (е, по-скоро ще трябва вие да застанете до него)
  • цветни моливи или флумастери, а може и пастели
  • ножица
  • малко въображение и много усмивки

Да започваме с рисуването!

Всичко е много лесно! Първо на лист хартия трябва да си принтирате този шаблон, който направихме за вас. Ако решите можете и вие да си нарисувате собствени картини, но тогава за целта трябва да разделите листа на ленти от по 5 сантиметра и след това върху тях да рисувате една част от едната картина и една от другата. Трябва да ви кажем, че това не е чак толкова лесно и затова засега сме направили само две картинки, но пък ако решите опитайте, не се съмняваме, че можете да го направите.

След като имате шаблона или пък сте нарисували собствени картини изрежете излишната част от белия лист и ги оцветете. Най-хубаво ще е да са в цветовете на есента – жълто, червено, оранжево, синьо и всички нюанси на кафявото. Разбира се това е според нас, ако вие решите можете да си ги оцветите и в розово, лилаво и зелено, ако така ви харесва.

Накрая идва и ред на сгъването. То е най-лесното, просто сгъвайте по линиите между всяка рисунка, под формата на ветрило. Знаете как става. Сгъвате първата част, обръщате листа с другата част нагоре, сгъвате отново, след това връщате, сгъвате пак и продължавате така докрай. Лесно е! Само помнете да сгъвате точно по линиите, за да не се изкриви рисунката, защото ще се изгуби ефектът. След това съвсем леко разпънете листа и сте готови. Картинките ще си сменят само като променяте леко ъгъла под който държите листа.

Почти като магия, нали? А пък сте го направили сами! Какво по-хубаво от това!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град