сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Кукла птеродактил си направи и във весели динозавърски игри се впусни

Кукла птеродактил си направи и във весели динозавърски игри се впусни

Аз детето | 2022-11-17

Кукла птеродактил си направи и във весели динозавърски игри се впусни

Обичаме куклените занаяти, защото те предоставят на децата забавна дейност заедно с играчка „Направи си сам“, с която да си играят. Това е идеално за любителите на динозаврите и е страхотно, когато имате нужда от занимание с малко бъркотия и подготовка, за да не скучаете в мрачен и дъждовен ден. Можете да си направите не само един, а цяло ято птеродактили, дали те са се движили на ято? Ето нещо, което да потърсите за тях, и да научите някои факти. А след това играйте с приятели, например направете си състезание за най-красив птеродактил или пък си измислете представление. Каквото и да решите, тези кукли са много забавни за направа и игра.

За една ще са ви необходими:

  • здрав конец, канап или прежда
  • дълга занаятчийска пръчка или всяка пръчка, която е относително права и без остри неща
  • перфоратор
  • ножица
  • тиксо
  • шаблонът за печат, отпечатан върху дебела хартия или лек картон

Като алтернатива го отпечатайте на обикновена хартия, ако вашият не може на дебела и очертайте формата върху парче картон. Ако пък нямате принтер, просто прерисувайте, не е трудно!

Как да го направите:

Като начало начертайте линията на сгъване с тъп нож (като нож за масло) и линийка. Това може да звучи малко странно и ненужно, но ви дава наистина перфектно, чисто сгъване. Ще откриете, че е наистина лесно да сгънете правилно, след като отбележите линията. Това е необходимо, защото куклата балансира на един конец, така че всяка неравност може да доведе до отклонение от равновесие и да не е толкова хубав.

След като е сгънат, изрежете по черната линия с ножица, включително процепа на главата и допълнителния щифт в долната част на страницата.

Сгънете крилата надолу равномерно. Краят за уста минава през процепа, като половината му стърчи отгоре за шипа на горната част на главата на птеродактила.

Използвайте перфоратор (или ножица, но много внимателно), за да направите две дупки върху маркираните точки, като се опитвате да ги задържите точно на линията на сгъване, за да поддържате куклата си балансирана.

След това завържете връвта през двата отвора и върху пръчката и имате своята кукла! Ако установите, че вашата кукла не е балансирана правилно, може да се наложи да добавите малко парче лента отдолу върху корема ѝ, за да държи връвта на място.

По идея на www.thecrafttrain.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град