новини детски

Начало | новини детски | Част от учениците в Бургас също отново са онлайн, в Сливен и Нова Загора това важи за всички

Част от учениците в Бургас също отново са онлайн, в Сливен и Нова Загора това важи за всички

Аз детето | 2022-01-20

Част от учениците в Бургас също отново са онлайн, в Сливен и Нова Загора това важи  за всички

Част от учениците в бургаска област минават на онлайн обучение, реши областният съвет по здравеопазване. Мерките се налагат заради усложнената епидемична обстановка в региона и влизат в сила от началото на следващата седмица. За периода от 24.01.2022 г. до 28.01.2022 учениците от 5, 6, 8, 9 и 11 класове ще учат дистанционно във всички общини, с изключение на община Руен.

За учениците от 1-ви до 4-ти клас, както и за учениците от 7, 10 и 12 класове остава присъственият учебен процес във всички общини, при спазване на противоепидемичните мерки. Директорите на учебните заведения съгласно конкретната обстановка в даденото училище могат да вземат решения за преустановяване на присъствените занятия, реши още Съветът по здравеопазване.

Налагат се и допълнителни мерки, с които се преустановява смесване на деца от различни паралелки в целодневна форма на обучение. Ограничава се допускането на деца в обекти с обществено предназначение като молове, кина, ресторанти и др. само в присъствието на родител/настойник. Преустановява се присъственото обучение във ВУЗ, с изключение на практически упражнения за студенти по медицина, стоматология и други при необходимост и изпити при недопускане повече от 10 души в стая/зала и спазване на изискванията за Зелен сертификат.

Спортни мероприятия ще се провеждат без публика, като присъстващите на мероприятието трябва да имат задължително Зелен сертификат. Провеждането на масови мероприятия, като музикални и други фестивали, събори, фолклорни инициативи, фермерски пазари и базари (извън регистрираните като обекти с обществено предназначение), и др. при които не е възможно прилагане на „Зелен сертификат“ за присъствие, също се преустановяват.

Учениците от 1 до 12 клас в Сливен и Нова Загора преминават в онлайн обучение от 24 до 31 януари, съобщиха от Областния кризисен щаб, от който е взето това решение на извънредно заседание днес. Причината е нарастващата заболеваемост сред учениците, педагогическия и непедагогическия персонал в двата общински центъра и усложняващата се обстановка с разпространението на коронавируса. През първите три дни на седмицата с COVID-19 са диагностицирани 153 ученици, повечето от Сливен и Нова Загора. Заболели са 46 педагози, карантинирани са десетки класове и други контактни лица на болните ученици и учители.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град