новини детски

Начало | новини детски | Запознайте се с „Леденото чудовище“ на Дейвид Уолямс и елате на приключение!

Запознайте се с „Леденото чудовище“ на Дейвид Уолямс и елате на приключение!

Аз детето | 2022-01-21

Запознайте се с „Леденото чудовище“ на Дейвид Уолямс и елате на приключение!

Прочетете със затаен дъх всички подробности! Голяма новина! А колкото по-голяма е една новина, толкова по-бързо се разпространява тя. открито е далеч на север, в Арктика… „Леденото чудовище“!

Може ли да е вярно? Истинско чудовище? При това на десет хиляди години?

О, да, когато въображението на Дейвид Уолямс се вихри из улиците на викториански Лондон, това е напълно възможно. А героите, както скоро ще узнаете, вилнеят във всякаква форма и размер. Нищо чудно да се натъкнете на бандата Лепкавите пръсти. Но по-вероятно е да срещнете едно крехко десетгодишно сираче на име Елси, приютило в сърцето си топлина и обич. За невръстното безпризорно момиченце големият град е наистина страшно място, а опасности дебнат зад всеки ъгъл. Какво да кажем, когато се появи и чудовище на десет хиляди години? Но за нашата малка героиня това странно създание, въпреки гигантските си размери, повече прилича на самотно и изгубено същество, може би сираче, досущ като нея!

Дейвид Уолямс превзема с щурм света на детската литература. Книгите му са преведени на повече от петдесет и пет езика и са продадени в над четиридесет и пет милиона копия по света. Общо над сто и двадесет седмици са на първо място сред детските книги. Те постигат невиждан успех, като „Плъхбургер“, „Зъбар злобар и Лютата лелка“ печелят Националните годишни награди за най-добра детска книга. И не само. През 2018 г. „Леденото чудовище“ грабва наградата за художествена измислица в категория Детска литература на Британските годишни награди за книга!

Тони Рос е възпитаник на Колежа по изкуства в Ливърпул. През годините се изявява като карикатурист, графичен дизайнер, артистичен директор в сферата на рекламата. В книгоиздаването твори едновременно като писател и илюстратор. Изключителният му талант може да бъде открит в илюстрациите на над 2000 книги.

„Леденото чудовище“ можете да намерите на книжния пазар от 21.01.2022 г. с любезното съдействие на всички ентусиасти, приятели и партньори на Дуо Дизайн.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град