Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Светът на Майнкрафт става по-реален от всякога

Светът на Майнкрафт става по-реален от всякога

Аз детето | 2020-09-09

Светът на Майнкрафт става по-реален от всякога

Знаем, че все още има фенове на Майнкрафт, нали? Макар играта вече изобщо да не е нова, даже никак нова и да има игри с далеч по-впечатляващи графики, Майнкрафт някак си успя да завладее въображението и не иска да го пусне. Строенето на различни неща от самото им начало, намирането на странни селища по картата, битката с Крийпърс и стремежът да стигнеш до Ендер Дракона са само част от нещата, които правят Майнкрафт една от най-обичаните игри от малки и големи в целия свят.

Но какво ще кажете да видите Ендер Дракона по-реален от всякога? Да имате чувството, че лети наистина над главата ви или пък да видите онзи прекрасен въздушен замък, който построихте от всеки ъгъл. Да се чувствате така сякаш наистина живеете в него и да го пренесете почти в реалността? Това вече ще е възможно, защото Майнкрафт си подава ръка с новите технологии и ще има своя VR версия. Така че пригответе своя PS4 и VR очилата си и се насладете на най-реалистичната битка с Крийпър досега!

Роджър Карпентър, продуцент на Xbox Game Studios, разкри вълнуващата новина в публикация за PlayStation.Blog. Той потвърждава, че всички собственици на Minecraft на PS4 ще могат да играят играта с помощта на слушалките за виртуална реалност на Sony, ако, разбира се, притежават такива още с новия ъпдейт в края на септември тази година. В момента разработчикът Mojang поставя последните детайли върху новото изживяване, въпреки че по-голямата част от работата е извършена от SkyBox Labs за интегриране на VR в играта.

Карпентър казва, че VR версията на играта ще ви донесе „100% Minecraft изживяване“ и нищо не е премахнато за сметка на виртуалната реалност. Контролерът DualShock 4 все още се използва за придвижване и взаимодействие със света, но вие ще преживявате света, сякаш сте физически в него. Разработчиците гарантират, че „ще полудеете от радост“ поради нивото на реалност, което Майнкрафт ще ви предложи.

Когато ъпдейтът е направен очаквайте в настройките на играта да се появят две опции за игра: режими „Immersive“ и „Living Room“. Все още няма подробности за разликата между двата режима, но Карпентър вярва, че всеки ще си помисли че „и двата са готини“ и ще ви потопят не в игра, а в реален майнкрафт свят. Вижте още:
5 VR игри, които няма да ви уплашат, но със сигурност ще ви харесат
Излезе българска 3D образователна игра за деца
Шест класически електронни игри, които всеки трябва да опита
Real Escape стаите – по-доброто бъдеще на компютърните игри
Тълковен речник на геймъра: знаете ли какво означава 4K? HDR?



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град