важните неща

Начало | важните неща | Стъклен самолет със слънчеви батерии

Стъклен самолет със слънчеви батерии

Биляна Борисова | 2011-10-13

Стъклен самолет със слънчеви батерии

Училището на моите мечти е голям самолет. Целият самолет е стъклен, само покривът му е покрит със слънчеви батерии, от които той черпи енергия, за да лети. Самолетът пътува и в космоса и един учебен ден в него приключва когато направи една обиколка около Земята.

Училището се казва СОУ „Пътуване в космоса“. В него вместо стени, които разделят стаите, има енергийни полета, през които може да се минава. Учениците имат най-различни часове.
В час по най-бързо ядене на пай учителите учат учениците как да изяждат цял пай за секунди, има и час по магии. В него децата се пренасят в необикновени вълшебни страни. Има и час по йога. В него децата учат как да се отпуснат, защото отпуснат ли се, те се издигат и се залепят за тавана, а там започват да си играят и да водят различни разговори.
В час по общуване на чужди езици децата се телепортират в страните, чийто език изучават. Има дори час по дресировка. В него децата дресират различни влечуги.

Когато учебните часове приключат, учениците се връщат вкъщи като скачат с парашут. Но преди да си отидат, учителите им дават по пакетче с балони. Това е тяхното домашно – когато се приберат на Земята да напълнят балоните си с хелий, за да се изкачат на другия ден пак в училището.

Учителите също се прибират, но понеже не могат да скачат с парашут, те си отиват по друг начин. Слизат по един много дълъг ескалатор. По-страхливите ученици също минават от там. Всички деца много обичат да ходят на училище. Дори някои нетърпеливци се измъкват тихичко от вкъщи много рано сутринта, оставят бележка на мама, вземат си балоните и отлитат към училището-мечта.

Участва в конкурса "Училището на моите мечти"



Коментари
1 коментар

Яна , 9 г.,

Публикувано на 13.10.2011

Де да беше реалност... много ми хареса. Може би е чел "Хвърчащата класна стая" и оттам иде.Наистина е супер!И аз искам такова!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град