важните неща

Начало | важните неща | Едно сбъднато желание за вълшебно училище

Едно сбъднато желание за вълшебно училище

Еда Тахир | 2011-10-19

Още вечерта бях заспала с мисълта, че утре ще е най-страхотният ми ден – 15 септември. Нощта ми се видя толкоз дълга, но ето че дойде сутринта... Още с първите лъчи слънцето заиграваше училищният звънец.

Ние всички бяхме наредени пред училището. Всички влезнахме в него. Наредихме се по чиновете и пред всеки чин имаше толкоз много учебници, че на нас свят ни се зави. А ние, учениците, знаете, не обичаме толкоз много да учим и затова си мечтаехме за едно вълшебно училище.

Стана 16-септември – и аз мислех, че в този ден ще започнало голямото учене. Би звънеца и всички деца се прибраха по стаите. Госпожите не ни мъчеха с много учене, те дори не искаха да отваряме дебелият и прашен учебник.
Ние, целия клас, си пожелахме над нас да звучи песента на хиляди птици, да поникнат на двора много цветя, за да стане много пъстро. След това си пожелахме да разбираме езика на всяко същество. Било то птиче или някое бездомно кученце. И това се случи. Сякаш училището беше омагьосано или то беше вълшебно. Знам ли?

След малко се чу един глас и той бе на една фея. Гледайки ме нейните думи бяха:
– Едно дете преди да заспи бе зърнало падаща звезда. То си беше пожелало вълшебно училище. А ние, феите, обичаме да изпълняваме всяко желание на децата.
Аз почервенях и наведох главата си надолу въпреки, че бях толкоз щастлива за сбъднатата ми мечта, но феята веднага ме позна. Признах, че това дете бях аз. Въпреки закачливото си желание, признах. Всички деца се въртяха около мен скачайки и радвайки се на желанието ми. А аз мислех , че ще ме погледнат с зло око. Напротив! Всички започнаха да ме целуват и прегръщат, защото на тях също им беше омръзнало от голямото учене.
Последните думи на феята бяха:
– За подарък ще дам на всяко дете по едно летящо килимче, за да обиколите целия свят и да му се наслаждавате. А сега отивам да изпълнявам хилядите мечти на хиляди деца!
Целия клас имаше по едно летящо килимче и всички обиколихме света. Посетихме Париж, дори и Лондон. Всичко беше толкоз невероятно, сякаш беше сън.
Това е училището на моите мечти. Всички бяхме влезнали в ролите на училището на Хари Потър!

Участва в конкурса "Училището на моите мечти



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град