важните неща

Начало | важните неща | Малки магически способности се получават в едно училище

Малки магически способности се получават в едно училище

Полина Георгиева | 2011-10-07

Училището на моите мечти се намира в една страна, в която се случват хубави и забавни неща! Дори и учението да ви се струва скучно тук, там е забавно като игра!

Децата там изучават математика, чужди езици, музика и география, но по много по-различен и забавен начин от нас.

Когато учат математика, за да запомнят някое правило или например таблицата за умножение, те играят на игри и така запомнят всичко! А когато изучават някой чужд език, те правят нещо като пиеса или театър, правят се на различни принцеси, принцове, крале, животни или някакви магически създания. Когато започнат пиесата те говорят на някой чужд език и така хем го запомнят, хем се забавляват, а за награда получават много поздравления, подаръци и лакомства!

Музиката – тя е една от най-забавните за децата в това училище. Когато имат час по музика, те не само пеят, но и танцуват и също така се забавляват много!

Най-накрая и географията, те я изучават, за да опознаят други страни, реки, пустини и планини. А когато я изучават, вместо да четат уроците си по няколко пъти, учителите им ги водят на местата, които изучават и им разказват вълнуващи неща за тях!

Най-накрая, когато изучат добре математиката, поне един чужд език, музиката и географията, ги очакват по-вълнуващи преживявания в едно вълшебно царство, където отиват всички, които са изучили тези забавни предмети и всички деца се разпределят по това къде са най-добри и им се дават малки магически способности.
Като например: ако някой е много добър в математиката, неговите магически способности са – да може да отгатва математически задачи, които са отговори на някое скрито съкровище или магически скрити писма с желания.
А ако някой е много добър в чуждите езици, неговите способности ще са да може да говори с животните или да отваря магически портали към миналото или бъдещето. А тези, които са добри в музиката ще могат с музика, тоест, когато пеят да изпълняват желания, а добрите в географията ще са изследователи на вълшебни места, за които никой не е чувал и не ги е виждал!

Участва в конкурса "Училището на моите мечти"



Коментари
1 коментар

Веселина Мишеморова, 7 г.,

Публикувано на 09.10.2011

Прекрасна песничка,стана ми любима

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град