новини детски

Начало | новини детски | Сподели своята любима книга за лятото

Сподели своята любима книга за лятото

Аз детето | 2013-07-22

Сподели своята любима книга за лятото

Все по-голяма популярност печели атрактивната инициатива на The Mall „Сподели книга за лятото”. За период от три месеца всеки посетител на търговския център всеки може да остави своя любима книга и да вземе друга, за да я прочете. Лице на инициативата е нашумелият актьор Ивайло Захариев, който се ангажира с много отдаденост с този актуален начин за насърчаване на четенето.

Подобна инициатива се провежда за пръв път от търговски център в страната ни и е в унисон с напоследък бързо набиращите популярност дейности, свързани с размяна и четене на книги на публични места.

За споделянето на книги е подготвена специално обособена „библиотека” на първия етаж до асансьорите. Тя беше предварително заредена със 100 книги на около 50 актуални заглавия, осигурени от веригата книжарници Orange Center, които са официален партньор на кампанията – бестселъри, класика, българска литература, фантастика и няколко по-леки заглавия за през лятото.

Дългосрочните цели на тази инициатива са да се повиши културата на четене сред хората, като се популяризира максимално тази нова, но изключително полезна практика на обмяна на книги в страната ни. Типично за този сезон, „Сподели книга за лятото” цели също така да настрои хората към по-спокойни и по-хубави преживявания, към това да се откъснат от забързаното динамично ежедневие и да останат малко насаме с мислите и чувствата си с хубава книга в ръка. Очакванията са в инициативата да се включат много граждани. За това ще способстват летния сезон, а и факта, че през този период средно над 750 000 души на месец посещават търговския център.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град