новини детски

Начало | новини детски | Българските деца от „Зорница” – София се завърнаха с много награди

Българските деца от „Зорница” – София се завърнаха с много награди

Аз детето | 2013-08-01

Българските деца от „Зорница” – София се завърнаха с много награди

След двуседмично представяне на полска сцена, на един от най-престижните световни детски фолклорни фестивали, българските деца от „Зорница” – София се завърнаха с много награди, незабравими спомени и приятелства за цял живот.

Преди участието в престижния фестивал децата на „Зорница” имаха възможност да гостуват на децата на „Гевонт” в Закопане, които бяха гости на II Международен детски фолклорен фестивал – София тази година. Там те бяха посрещнати от своите любезни домакини с най-голяма сърдечност и топлина. Беше им организиран излет в планината на една от най-красивите природни забележителности – „Морско око”, имаха организиран съвместен концерт в Закопане с децата на „Гевонт”, а песните и танците край приятелския огън бяха поредното допълнение към приятните мигове.

Най-добрите деца танцьори плениха артистичен съвет от 6 държави и многобройната публика на 21-ия Международен детски фолклорен фестивал „Децата на планината”, който се проведе в град Нови Сонч – Полша от 21-и до 28-и юли. „Детско-юношески танцов ансамбъл „Зорница“ - София е първата българска група и група от Балканите, която в Нови Сонч показва точно това, което очакваха организаторите на фестивала. Той е четвъртият български състав, който участва във фестивала от 21-годишната му история.

Посланикът на България Василий Такев изрази специални благодарности за поканата и се извини, че вече поети задължения са му попречили да се възползва от нея, като поздрави участниците, организаторите и гостите на фестивала” - това пишат организаторите на фестивала в официалния си сайт, след деня на България.

Организаторите на фестивала се бяха погрижили всички деца да изпитат истинско удоволствие от общуването помежду си, на сцената, извън нея, по време на концерти, при посещение на културни забележителности, по време на литургия, както и в свободното си време. Изключително гостоприемство и уважение от страна на общината в Нови Сонч бе и символичното предаване на ключа на града на всяка една група участник във фестивала, приемането на всички участници от заместник-кмета на града в общината, официалното посрещане от представители на министерство на културата на Полша, артистичния съвет на фестивала, както и директора на 21-ия Международен детски фолклорен фестивал „Децата на планината”.

Наградите, с които се завърнаха децата на „Зорница” са малка част от това, което ще остане в сърцата им завинаги. Символа на фестивала – ръчно изработена овца – може само да ги подсеща, че за всяка победа е необходима упоритост и постоянство – дали с „рога” или „копита”, или стъпка по стъпка, следвайки мечтите си, защото само тогава успехът е гарантиран.

Завладяващо представяне, много приятелства, незабравими мигове за цял живот – с няколко думи може да се предадат всички емоции и трепети от представянето на ДЮТА „Зорница” в Нови Сонч. Заслужено признание за българските деца!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град