интересно

Начало | интересно | Сняг в буркан

Сняг в буркан

Аз детето | 2014-12-04

Сняг в буркан

След по-малко от месец идва най-обичаният празник Коледа. Да, но какво е тя без сняг? В някои страни хората са свикнали на Коледа да е топло и дори да я празнуват на плажа, но при нас не е така. Ако природата не знае ние тук очакваме сняг и то сега. Нямаме търпение да правим снежни човеци и да се целим със снежни топки и просто да гледаме снега с топъл шоколад от вкъщи. Да, ще кажете, че и тук има сняг и няма какво да се оплакваме, но не в цяла България е така. При нас в София например няма. И докато така си мислехме на снега попаднахме на нещо много люпобитно – сняг в буркан и при това такъв сняг, че ние сами да си го направим. Точно за такива любители на снега като нас е измислен бурканът „Let it snow“.

Ще кажете, че това няма как да е вярно. Как от един на вид прост буркан може да стане сняг. Ами много лесно – просто отворете буркана, добавете студена вода и изчакайте 10 минути. Ще видите как снегът се образува пред очите ви. Накрая ще имате такъв сняг, че ще можете да си направите един снежен човек. Да всичко е толкова прекрасно с „Let it snow“. Единственият минус е, че се образува много малко сняг и за да се целите със снежни топки ще ви трябват минимум 10 такива буркана.
Това чудо е измислено във Великобритания и за съжаление, още не се продава у нас, но ние с нетърпение го очакваме.

След това се замислихме какво още може да се образува в буркан, защо не плажен пясък, шоколад или пък малка планета. Вие как мислите?

Вижте още:
Диненото чудо на света



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град