малък готвач

Начало | малък готвач | Снежни бонбонки

Снежни бонбонки

Аз детето | 2014-12-01

Снежни бонбонки

Вече определено ни е прихванало коледното настроение и започваме да си мислим как ще украсим елхата, какви сладки коледни неща да си приготвим. Затова не се въздържахме и ще ви покажем тази прекрасна рецепта за още по-прекрасни снежни бонбони. Можете да я направите на Коледа, а може и още сега да се повеселите със семейството да ги изненадате, а защо дори не и приятелчетата ви в училище да почерпите с тези сладки снежни бонбони.

За тях ще ви трябват:

  • 200 мл сладкарска сметана
  • 200 грама тъмен шоколад
  • 200 грама кокосови стърготини



Това е всичко, а сега нека се забавляваме готвейки. Запомнете, че за готвенето е добре някой възрастен да ви наглежда, защото се работи с горещи течности и котлони.

Изсипете сметаната в тенджера и я сложете на котлона. Оставете я да загрее и точно преди да започне да ври я махнете от котлона. Начупете шоколада на малки парченца и го сложете в голяма купа, в която да могат да се сипват и горещи неща. След това помолете някой възрастен да изсипе и сметаната при шоколада. Започнете да бъркате и бъркайте, и бъркайте, докато шоколадът и сметаната не станат на една смес. Тоест докато шоколадът не се разтопи. Когато сте готови оставете сместа да се охлади малко и я оставете в хладилника поне за два часа.
Докато чакате разбира се можете да си напишете домашните, да излезете навън с приятели или да правите нещо забавно.

След два часа извадете сместа от хладилника и с помощта на лъжица загребвате от нея и правите топче с големината на орех. Така правите топчета, докато сместа свърши. В плитка чинийка изсипете стърготините и търколете всяко топче в тях, докато цялото не се покрие с кокосовите стърготини. Подредете така направените снежни бонбони в хубава чиния и са готови.

Можете да ги изядете веднага или да ги запазите дори до Коледа, ако ги сложите във фризера могат да издържат така и да са толкова вкусни и след три седмици.

Снимка: bbcgoodfood.com

Опитайте още:
Сладки "картофени" бонбони
Бонбони от целувки
Шоколадови бонбони от макарони
Новогодишни шарени бонбони



Коментари
1 коментар

Виктория Тодорова, 13 г.,

Публикувано на 29.12.2019

Преди година - две си бяхме направили с мама и много ни харесаха, сега пак ще си направим. Страхотна рецепта и много лесна!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град