малък готвач

Начало | малък готвач | Крушов рай

Крушов рай

Аз детето | 2014-11-20

Крушов рай

Ароматните и сладки есенни плодове, наречени круши, са известни още от древни времена и хората отдавна се възползват от тях под формата на лакомства и в качеството им на полезни плодове. За родина на крушата се смята Азия, а в Европа плодът е култивиран за първи път още преди около 1000 г. пр. н. е. Крушата може да бъде чудесно начало на деня. Тя може да ни зареди с жизненост и добро настроение през целия ден, благодарение на етеричните масла в нея. В Източната медицина плодът се из ползва като ободряващо и тонизиращо средство. След всичко това внезапно ни се иска да хапнем нещо вкусно с круши, а на вас? В случая обаче нашето предложение, ще е по-скоро една напитка, която нарекохме крушов рай. Рай, защото е толкова вкусна, че просто няма накъде. Приготвя се страшно лесно, но е много впечатляваща и вкусна. Идеална е за приятна вечер със семейството или купон с приятели.

Необходими продукти:

  • 2 средно големи много узрели и сладки круши
  • 1 супена лъжица лимонов сок
  • 150 мл ябълков сок или вода
  • 1 стрък мента
  • щипка канела


Както казахме, прави се много лесно:
Измийте добре крушите, обелете кората, изчистете семките и дръжката. Нарежете ги на много малки парченца и ги сложете в купа. Намачкайте ги добре с вилица или още по-добре помолете мама да ги пасира. Измийте листенцата мента и тях накъсайте на малки парченца, добавете ги към крушите. След това към тях добавете и всички останали продукти и разбъркайте за около 4 минути.
Изберете най-хубавите чаши за този рай и сипете по малко коктейл от круши. Украсете с подходяща сламка и още малко листенца мента и това е всичко.

Вече имате прекрасна крушова напитка, която наистина ще ви отведе в рая. ;-)

Направете си още:
Сок “Оранжевата круша”
Зайче и пиле

А вие знаете ли някоя интересна рецепта с круши? Ще се радваме да я споделите с нас в коментарите и като нищо може и тя да намери своето място в рубриката.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град