малък готвач

Начало | малък готвач | Сладки шоколадови копчета

Сладки шоколадови копчета

Аз детето | 2015-01-26

Сладки шоколадови копчета

Сега ще ви представим една интересна рецепта, тя не е чак толкова лесна, колкото други, но пък е много оригинална и сме сигурни, че с малко помощ ще я направите прекрасно. Тази рецепта е за шоколадови копчета... Да правилно сте прочели – за копчета.

Необходими продукти:
4 чаши брашно
2 жълтъка
1 яйце
1 чаша захар
250 г олио или масло
1 пакет бакпулвер (10 г)
1 пакетче ванилия
течен шоколад
една малка и една голяма капачка от шишета
сламка

Приготвяне:
Първо трябва да направите тесто, за което можете да помолите и някой възрастен да ви помогне. Вземете голяма купа, сложете маслото в нея и започнете да разбърквате с миксер на слаба степен. Постепенно добавете захарта, жълтъците и ванилията. След това и брашното и продължете да бъркате докато не се получи тесто. То е направено правилно, когато е леко еластично.

След като тестото е готово, направете от него малки топчета, които поставете в подходяща за печене тава, която предварително сте покрили с хартия за печене. С помощта на по-голямата капачка от бутилка натиснете отгоре всяко топченце, така че да се сплеска. След това с по-малката капачка отново натиснете отгоре, върху всяко сплескано топче, така че да станат като на картинката.
След това направете 4 дупки със сламката върху всяко "копче". Така че, то наистина да заприлича на такова.

Помолете някои възрастен да изпече копчетата в предварително загрята на 180 градуса фурна. Те трябва да са готови за 7-10 минути и да придобият златист цвят. Когато това стане ги извадете от фурната и ги оставете да изстинат. След като напълно изстинат, потопете всяко копче в течен шоколад, подредете ги в чиния, оставете ги в хладилника за 15-20 минути да стегне шоколада и готово – имате шоколадови копчета.

Ако искате можете да направите същите, но вместо с шоколад с мед – тогава ще имате медени копчета. :-)



Коментари
1 коментар

baba sladkarka , 60 г.,

Публикувано на 11.12.2021

`` Течен ``шоколад е едно, а `` разтопен`` -друго. Потапяйте ги в разтопен на водна баня шоколад.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град