сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Сладурска гъсеничка от опаковка за яйца

Сладурска гъсеничка от опаковка за яйца

Аз детето | 2017-05-07

Сладурска гъсеничка от опаковка за яйца

Знаете ли, че дъждовното, ветровитото и изобщо времето, което не е подходящо за игри и разходки навън е много подходящо за нещо не по-малко интересно – творчество у дома. Дори и да не сте от най-сръчните и талантливи хора (в което леко се съмняваме, защото знаем, че сте) нещата, които можеш да направиш сам с ръцете си винаги са интересно и приятно занимание. Много хора рисуват или пък изработват неща, защото те не само те отпускат и те карат за момент да забравиш за нещо, което те притеснява (като идващите изпити в училище например), но и са забавни и определено всеки би се гордял с това, което се е получило накрая. Така че ако днес и при вас е лошо времето и няма какво да правите ви предлагаме да си измайсторите тази сладурска гъсеничка. Тя е шарена, много весела и се прави лесно, така че можете да включите в направата ѝ братя и сестри, а дори и баби и дядовци.

За нея ще са ви необходими съвсем малко и съвсем обикновени материали:

  • някакви бои – най-добре става с темперни, ама всякакви вършат работа
  • картонена опаковка от яйца
  • ножица
  • по желание можете да намерите една пухкава луличка или част от гирлянда, както и две щури очички
  • стари вестници, парцал или нещо друго, което да постелите
  • четка

Хайде да се забавляваме и да творим:

Първото, което трябва да направите е да постелите нещо на масата, бюрото или изобщо мястото на което ще творите, защото знаете, че често майсторенето на неща е и цапащо, пък едва ли после ще искате да чистите или да слушате как майка ви ви се кара. Затова просто постелете нещо! След това идва една от основните дейности, малко по-трудно е, но с внимание и капка старание ще стане идеално. Изрежете внимателно всяко „гнездо“ от кутията за яйца. Колкото повече изрежете, толкова по-голяма гъсеничка ще имате. След това леко изрежете и ръбовете на всяко „гнездо“, за да може после творението ви да стои право и да му се наслаждавате. Сега идва и най-забавната част. Оцветете всяко картонче, както намерите за добре. Може да са в един цвят, може в различни, а дори можете да нарисувате на всяко нещо като малки цветчета, звездички и... такива неща...

След като свършите оставете за около 10 минути да изсъхне боята и накрая залепете „гнездата“ едно за друго, като ги намажете с малко лепило от едната страна и ги притискате едно за друго. Накрая следва и последният детайл. Върху едно от картончетата нарисувайте или пък залепете готови очички, както и две малки парчета от гирлянда или пухкава луличка за чаровните антенки на гъсеничката.

Това е, готова е! Не е ли сладурска? И помнете, че сте я направили сами!

Знаете ли, че от картон можете да си направите и:
За забавен ден у дома: една игра с поничка
Състезателни колички от хартия
Хартиен аквариум
Нарисувайте си шедьовър с мокър акварел и сол
Весел полярен театър



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град