сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Пролетна картичка с 3D пеперуда

Пролетна картичка с 3D пеперуда

Мирела Любенова | 2017-04-25

Пролетна картичка с 3D пеперуда

О, не! Най-добрата ви приятелка скоро има рожден ден и въобще не знаете какво да ѝ подарите и то не защото нямате никакви идеи, напротив. Толкова добре я познавате, че в главата ви се въртят хиляди неща! Толкова много, че дори сте решили по-добре да потърсите някаква идея в интернет и да е тя и това е! И за наша радост сте попаднали точно при нас. Предлагаме ви да направите на приятелката си тематичен пролетен подарък, защото кой не обича пролетта. Ако е родена през пролетта е идеално, но дори и да не е пак е чудесно, защото всеки знае, че пролетта носи приятно и свежо настроение. Дори и да не сте навън, само мисълта за нея ви разведрява, а когато сте получили и тематичен пролетен подарък от най-добрата си приятелка, усмивката от ухо до ухо няма да слезе от лицето ви дълго време!

Така че към книгата на пролетна тема или пък блузата с пролетни картинки ви предлагаме да направите и тази свежа картичка с 3D пеперуда. Много е лесно и бързо, а пък тя става толкова красива, сякаш е правена от най-умелия „картичкоправач“ на света! ;-)

За тази специална картичка ще са ви необходими:

  • този готов шаблон
  • принтер
  • два листа хартия
  • цветен картон
  • ножица
  • сухо лепило
  • цветни моливи или маркери
  • по желание можете да добавите и малко блясък с блестящи химикалки

Готови ли сте да си направите тази красива пеперуда? Да започваме!

1. Принтирайте шаблона, като имате предвид, че за една пеперуда ще ви трябват два листа.

2. Оцветете пеперудата както ви харесва: с маркери, моливи, боички или блестящи химикалки. Цветовете и целият дизайн са си по ваш избор.

3. След като сте я оцветили я оставете да изсъхне ако е необходимо.

4. Време е за рязане: вземете ножицата и внимателно изрежете по очертанията около квадратите и крилата на пеперудата.

5. Още рязане и малко сгъване: ще видите една черна линия по тялото на пеперудата и на двата листа. Отрежете и по нея. След това сгънете пеперудата надолу, така че сгъвката да се получи точно между тялото ѝ и квадрата. Направете това и с двете части.

6. Време е за сглобяване: помните ли онзи малък разрез в тялото, ако сте се чудили за какво е, ето че и неговият ред дойде. Сглобете пеперудата като захванете едната част от разреза с другата. Половинките трябва да се закрепят добре, така че ако разрезът ви се струва малък, просто го удължете още малко.

7. Накрая и самата картичка: сгънете цветен картон по средата, така че да се получат два квадрата. „Затворете пеперудата навътре и намажете със сухо лепило квадратчето. Залепете го върху половината от цветния картон. Хубаво е картонът да е малко по-голям от белия квадрат, така ще е по-ефектно. Повторете и с другата страна.

8. Остава върху белите квадрати да напишете красиво послание и готово.

Не е ли това една очарователна картичка и при това спомнете си, че сте я направили съвсем сами!


Шаблон и идея: www.easypeasyandfun.com

Имаме и още много идеи за интересни картички:
Лятна картичка
Оранжева картичка
Красива картичка с малко прежда и много любов
Картичка рокличка
Картичка космос
Открий своята звезда в лесна картичка
Красиви „емоджи“ картички, подходящи за всеки повод



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град