сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Свежа лятна идея за красива градинка в стаята

Свежа лятна идея за красива градинка в стаята

Аз детето | 2017-06-14

Свежа лятна идея за красива градинка в стаята

Какво ще кажете сега заедно да направим нещо, което освен че ще придаде повече свежест и хубаво настроение в стаята ви, може дори да убеди родителите ви, че най-накрая сте достатъчно отговорни и за да се грижите за куче, коте или всякакво друго животинче, което искате да имате от цяла вечност. Ако пък решите можете да подарите това, което направите на мама, баба, любимата ви учителка или на приятелка за която знаете, че обича природата. Сигурни сме, че каквото и да изберете да направите с него след това или на когото и да го дадете, няма да е виждал по-красиво и свежарско нещо. Май все още не сме ви казали точно какво е... Нека го наречем просто малък стъклен аквариум с цветя. Става наистина свеж, растенията се гледат съвсем лесно и придава едно наистина приятно усещане! Готови ли сте вече да си го направите?

Тогава си осигурете:

  • пръст за цветя
  • кръгъл стъклен аквариум
  • малки цветя от вида сукуленти
  • няколко вида различни цветни камъчета – продават се в зоомагазините
  • по желание можете вътре да сложите и малки фигурки, които ви харесват
  • чаша вода

Хубаво е да намерите голям парцал или вестници, които после да изхвърлите. Трябва да ги постелите под вас, защото когато се работи с пръст доста се цапа.

Ето и как да си го направите:

Първо измийте аквариума и камъчетата със сапун много хубаво. След това ги оставете да изсъхнат, а през това време вие можете да помислите как точно да аранжирате цялата красота. Естествено, че това ще е по ваше желание и усмотрение. Веднъж след като всичко е изсъхнало можете да действате. Първо сложете слой камъни най-отдолу. Може да не са плътно един до друг, но е добре да има повече от тях. След това отгоре сипете пръст и я притиснете хубаво с ръка. Накрая я намокрете обилно. Тези две неща са много важни, за да може това, което сте направили да издържи дълго – хубаво притисната пръст, така че да изпълва почти целия аквариум и да е мокра. След това направете малки дупчици, внимателно боднете растенията вътре и отново ги покрийте с пръст и леко притиснете около тях, за да не падат. Нашият съвет е да не слагате повече от 3-4, защото няма да има място. Накрая идва и най-хубавата част. Украсете с цветни камъчета, фигурки, може дори пясък, каквото ви харесва. Накрая не забравяйте веднъж на няколко седмици да поливате цветята.

Вижте само колко е красиво! Имате си една прекрасна миниградинка!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град