новини детски

Начало | новини детски | Шуменската библиотека с лятна работилница за деца

Шуменската библиотека с лятна работилница за деца

Аз детето | 2022-06-09

Шуменската библиотека с лятна работилница за деца

Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен организира за 17-а поредна година през лятото Детска работилница за изкуство със занимания в различни клубове. Между 20 и 24 юни ще са занятията в клуб „Горско училище“, които ще бъдат в Информационния център на Природния парк „Шуменско плато“, където децата ще имат възможност да се запознаят с природното богатство на парка и със следите от историческото минало на неговата територия.

Библиотеката организира от 27 юни до 1 юли клуб „Роботко“, който ще предложи първи стъпки в програмирането с помощта на малки роботи, а от 4 до 8 юли – клуб „Магията на българския фолклор“. През юли библиотеката организира клубовете „Археология“ и ролеви игри на здравна тематика в клуб „Със знание и игри здравето си запази“, а през август – клубове „Красотите на Шумен през обектива“, „Млад полицай“, „Морска акваристика“ и „Млад пожарникар“.

Заниманията са подходящи за деца от шест до 14 години. Записването в клубовете ще се осъществява на място, в Детския отдел на библиотеката, от възрастен член на семейството, при активна читателска карта на детето, допълват от културната институция.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град