новини детски

Начало | новини детски | BTS се разделят, за да работят по солови проекти

BTS се разделят, за да работят по солови проекти

Аз детето | 2022-06-17

BTS се разделят, за да работят по солови проекти

Великолепната седморка на корейската поп музика – BTS, която през последните 9 години се радваше на невероятна популярност и обич от малки и големи фенове по целия свят и се смята за една от най-влиятелните музикални групи на планетата, обяви официално, че ще спрат съвместната си работа за известно време. Новината дойде от вечерята за годишнината от създаването на групата. Музикантите обявиха в предварително записано интервю, че са изтощени. И макар че обещаха един ден отново да се съберат, сега паузата ще позволи на всеки един от членовете на момчешката формация да се съсредоточи върху собствената си кариера.

В състава на Би Ти Ес влизат седем южнокорейски изпълнители на възраст между 24 и 29 години, считани за посланици на част от световната младеж. В петък кей-поп групата издаде албума си Proof, с който отбелязва деветата годишнина от дебюта си. Тийзърът Yet to Come (The Most Beautiful Moment) е със 17,8 милиона гледания в Ютюб за по-малко от два дни.

„Винаги съм си мислел, че BTS е различна от другите групи, но проблемът с К-попа и цялата система за изграждане на идоли, е че не ти дават време да узрееш. Трябва да продължаваш да създаваш музика и да правиш нещо“, заявява лидерът на групата RM, докато обяснява за мотивите, които са подтикнали него и останалите членове да поискат почивка от общата си дейност. RM обясни още, че за него се е превърнало в предизвикателство да балансира между ролята си на говорител на групата и ролята си на творец и музикант. „Искам да продължа да пея, но просто имам чувството, че съм загубил посоката“.

Джънгкук пък обеща, че „някой ден ще се върнем още по-зрели, отколкото сме сега“, и поиска благословията на феновете за тази почивка, която той и колегите му искат да си дадат. Джимин говори за изключително посветените фенове на групата от ARMY и как BTS искат да оформят своето наследство, като имат предвид привържениците си. „Не можем да не мислим за нашите фенове, без значение какво; искаме да бъдем от вида артисти, които се помнят от нашите фенове“, обясни той.

V настоя, че прекъсването на групата не е разпадане и каза: „По-късно, когато се съберем отново като група, ще бъдем като никоя друга.“ Повтаряйки мнението му Джей-Хоуп увери феновете, че прекъсването ще бъде положително за членовете на групата. „Мисля, че трябва да прекараме известно време разделени, за да се научим отново да бъдем едно цяло“, каза той по време на предаване на живо. „Надявам се, че не виждате това като нещо негативно и го разглеждате като здравословен план“, продължи Джей-Хоуп. „Мисля, че BTS ще станат по-силни по този начин.“

Това не е първият път, в който те си вземат почивка. През декември 2021 г. заявиха, че се нуждаят от известно време, за да презаредят. А през 2019 г. също си взеха малка почивка. През 2021 г. мениджърската компания на групата Big Hit Music заяви в изявление:Бихме искали да ви информираме, че BTS планират втори официален продължителен период на почивка след първия през 2019 г. BTS останаха активни, за да се ангажират с феновете през 2020 г. и 2021 г. в условията на ситуацията с COVID-19, и постигнаха ослепителни резултати, за да се утвърдят като най-добрите световни артисти. Това също така ще им даде възможност да се насладят, макар и за кратко, на обикновения живот на млади хора на 20 години“.

В петък групата издаде последния си албум – Proof, компилация, съчетаваща някои от най-големите им хитове с неиздавани песни. Антологичният албум Proof, който се състои от три компактдиска, включва много различни песни – включително три изцяло нови – които отразяват мислите и идеите на членовете относно миналото, настоящето и бъдещето на BTS“, се казва в анотацията.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град