новини детски

Начало | новини детски | Организират летни занимания за деца и ученици в Шумен

Организират летни занимания за деца и ученици в Шумен

Аз детето | 2022-06-24

Организират летни занимания за деца и ученици в Шумен

„Летни занимания за деца и ученици организират културни и спортни организации, извънучилищни центрове и читалища на територията на община Шумен“, съобщи за БТА на пресконференция Елица Йовчева – главен експерт в отдел „Училищно и извънучилищно образование“ на местната администрация. Центърът за подкрепа за личностно развитие – ОДК, в града е планирал за децата различни занимания по интереси в къщата „Баба Райна“ във Възрожденския комплекс и на базата в „зеленото училище“ в Природния парк „Шуменско плато“ през юли и август. За децата е осигурен транспорт до природния парк и храна срещу заплащане, отбеляза Йовчева.

По думите ѝ, всички школи към Ученическата спортна школа „Хан Крум“ в Шумен ще работят и през лятната ваканция. Треньорите от школата ще водят и спортните занимания в базата на „зеленото училище“ на Шуменското плато.

Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ в града организира за 17-та поредна година през лятото Детска работилница за изкуство. Разнообразни занимания за децата са подготвили и читалищата в община Шумен.

Подробна информация за видовете занимания и телефони за контакт с организаторите им е публикувана на сайта на общинската администрация в Шумен, бе съобщено на пресконференцията.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град