интересно

Начало | интересно | Шестият роман за Хари Потър е готов, излиза на 16 юли догодина

Шестият роман за Хари Потър е готов, излиза на 16 юли догодина

| 2004-12-23

Шестият роман за Хари Потър е готов, излиза на 16 юли догодина

Това е премиерната дата на книгата в Англия, САЩ, Канада, Австралия, Нова Зеландия и ЮАР – 21.12.2004

Шотландската писателка Дж. К. Роулинг (JKRowling.com) поднесе възможно най-добрия коледен подарък на всички фенове на Хари Потър с новината, че предпоследната книга от поредицата е напълно завършена, съобщи българският фенсайт "Потър мания" (Potter-mania.com).

Малко по-късно английските й издатели от "Блумсбъри" оповестиха и премиерната дата в Англия, САЩ, Канада, Австралия, Нова Зеландия и ЮАР – 16 юли 2005 г.

Шестият том ще струва 29,99 долара и ще е малко по-къс от петия, който в оригинал наброяваше цели 870 страници.

Засега е известно и англоезичното заглавие – "Harry Potter and the Half-Blood Prince" ("Хари Потър и Нечистокръвният принц").

Очакваше се писателката, която в момента чака третото си дете, да оповести щастливата вест точно на Коледа, но тя реши да избърза с няколко дни.

На финала на предишния роман, озаглавен "Хари Потър и Орденът на феникса", Министерството на магията признава официално това, което яростно отрича през цялата година – че зловещият Лорд Волдемор се е завърнал от небитието.

Дали в магьосническия свят ще избухне гражданска война? Знае се само, че в шестата книга принцът (княз?) от заглавието не е Хари Потър, но не е и Волдемор, както и че един от персонажите ще умре.

"Орденът на феникса" излезе в оригинал през юни 2003 г., а у нас – шест и половина месеца по-късно, което означава, че може да се надяваме за българско издание на шестата книга до края на 2005-а.

Романите за Хари Потър ще бъдат общо седем и проследяват преживяванията на младия магьосник през всяка от учебните му години в британското училище за магии и вълшебства "Хогуортс".

Междувременно в края на 2005-а се чака на екран и четвъртата екранизация от поредицата – "Хари Потър и Огненият бокал", в който сред героите има българи.

Издатели на романите у нас са "Егмонт България" (EgmontBulgaria.com), но междувременно "Бард" пуснаха на български "Магьоснически наръчник" – ръководство за вълшебния свят на Хари Потър.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град