География

Начало | География | Със спомен за лятото: най-невероятните плажове по света

Със спомен за лятото: най-невероятните плажове по света

Аз детето | 2019-09-25

Със спомен за лятото: най-невероятните плажове по света

Липсва ли ви вече лятото, защото на нас определено! Наясно сме, че есента също е прекрасна и че след няколко месеца отново ще можем да скитаме по плажа, да усещаме топлите слънчеви лъчи и да си играем сред вълните, но все пак именно това са основните неща, които карат лятото да ни липсва толкова много. И за да издържим, а и защото е интересно ви представяме най-невероятните плажове. Но не си представяйте сив, жълт или дори бял пясък. Това е нещо съвсем нормално! Тук ще ви представим нещо още по-уникално, което направо ще ви изглежда като от друга планета.

Папаколеа, Хаваи

Известен още като Зеления плаж... можете да се досетите защо е известен така. Той е един от двата единствени плажове със зелен пясък. Другият такъв се намира на островите Галапагос. А невероятно яркия зелен цвят пясъкът получава от минерала оливин, който стои в основата на изгасналата лава, която е основата на този плаж. Всъщност плажът е наполовина обграден от вече изстинал и почти разрушен от последното си мощно изригване вулкан. Но ако вече сте опаковали багажа запомнете, че плажът е достъпен само пеша.

Сан Алфонсо дел Мар, Чили

Пясъкът на този плаж си е със съвсем нормален жълт цвят, водата също, но попада в този списък заради уникалното си местоположение. Намира се между най-големия изкуствен басейн в света и най-големия океан. Той е част от луксозен хотелски комплекс със същото име. Изкуственият басейн е дълъг повече от 1 км и е пълен с 6 милиона тона вода.

Розовият плаж, Бермуда

Всеки знае, че в Бермуда има красиви и уникални плажове, но розовият е единствен по рода си. Яркорозовият пясък с който би било доста интересно да си играеш е образуван, както всеки друг плаж, от стрити на прах миди и скелети на безгръбначни животни. Всъщност никой обаче не знае защо цветът на пясъка е розов и това прави плажа още по-желан от туристите.

Хот Уотър, Нова Зеландия

Ако сте по-зиморничави и водата в морето винаги ви се струва студена, дори и в най-горещите летни дни, то може би трябва да отидете на почивка ето на този плаж. Името му идва от подземните горещи извори, които лесно се процеждат през пясъка. Само си представете – изкопавате си дупка на плажа и имате свое собствено джакузи.

Чандипур, Индия

Виждали ли сте някога морето да изчезва пред очите ви? Едва ли, защото, как изобщо е възможно това! Възможно е на този плаж, където в определени периоди от време морето се отдръпва на цели 5 километра. Когато това се случи туристите смело изследват морското дъно без водолазен костюм, което е пълно с красиви миди и малки червени рачета.

Стъкленият плаж, САЩ

Намира се близо до Калифорния! Плажът е съставен не от пясък, а от добре изгладено стъкло, попаднало там след години на изхвърляне на отпадъци в района. Ха, в редки случай отпадъците всъщност може и да са хубави накрая!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град