игри за навън

Начало | игри за навън | С шарен ветропоказател се забавлявай и вятъра да те победи не се оставяй

С шарен ветропоказател се забавлявай и вятъра да те победи не се оставяй

Аз детето | 2023-04-27

С шарен ветропоказател се забавлявай и вятъра да те победи не се оставяй

Вятърът е разхлаждащ през горещото лято, студен през зимата и дразнещ, да, най-вече дразнещ през пролетта. Не че имаме нещо толкова против него, но само си представете: времето навън тамън е станало подходящо за игра, вие сте готови да излизате и изведнъж една загрижена майчинска ръка ви спира и ви казва, че навън вятърът е твърде силен. Или пък още по-лошо, успели сте някак да убедите майка си, че е хубаво да играете навън. С ентусиазъм взимате хилките и перцето за малко федербал и... С огромно разочарование разбирате, че това няма как да стане заради този вятър. Но пък знаете ли, че от ваш враг вятърът може да се превърне в партньор в игрите. Как ли? Много просто, можете да пускате хвърчило или пък да си направите един забавен шарен ветропоказател.

Ветропоказателите, както подсказва и името им, служат най-вече, за да показват посоката на вятъра, но пък с малко въображение могат да се превърнат и в чудесни играчки. Виждаме, че вече сте готови за игра с вятъра, така че нека ви кажем и как да си го направите.

Ще са ви необходими:

  • шише от поне 2 литра – най-добре от сок, за да е с дръжка
  • ножица
  • телбод
  • тиксо
  • шарени панделки

Разбира се трябва да внимавате много с телбода и ако е нужно да помолите някого да ви покаже как се използва. Това няма да е никак лошо, защото ще научите и нещо ново, ако вече не го знаете.

Иначе всичко е много лесно! С помощта на ножицата разрежете шишето на две равни половини. Долната част изхвърлете, а горната запазете. После много внимателно облепете целия ръб, който се получава с тиксо. Това е, за да не се порежете, понякога се случва, но ако го облепите няма да има проблеми.

Накрая с помощта на телбод на малко разстояние едно от друго захванете на ръба на шишето различни по цвят панделки. Това е всичко, вече сте готови да посрещнете вятъра и да го направите истински партньор в забавлението!

Вятъра можете да победите и с:

Интересни забавления за ветровито време
Вълшебна въртележка за хладно времеКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град