игри за навън

Начало | игри за навън | Лисицата и яйцата – весела великденска игра за цялото семейство

Лисицата и яйцата – весела великденска игра за цялото семейство

Аз детето | 2023-04-16

Лисицата и яйцата – весела великденска игра за цялото семейство

Обичате ли да играете на нещо заедно с мама и татко, братята и сестрите си? Разбира се, кой не би обичал! И докато през обикновените дни е малко трудно да се съберете всички и да играете на нещо заедно, през великденските празници нещата са далеч по-различни. Всички имат това желание! Но какво точно да правите, каква да е играта! Имаме за вас едно весело и интересно предложение.

Правилата са прости, но именно това прави играта толкова забавна. Можете да играете и само трима, но ако сте повече ще е още по-забавно. Можете да я играете и у дома, но най-хубаво ще е навън. Пък и времето се очертава да бъде прекрасно, така че... Първото, което трябва да направите е да определите кой ще е лисицата, Можете да направите това с чоп, ези-тура или пък някоя, както ние ги наричаме броенки, като например: „Ала-бала портокала. Кой изяде кашкавала? Аз не съм, ти не си, а магарето си ти.“ Всъщност това е добър повод родителите ви да ви кажат и други забавни броенки. ;-)

След това определяте и какво трябва да се прави! Например да се подскочи 4 пъти на един крак или пък да минавате през някакви квадратчета. Това е важна част от играта! После яйцата си измислят какъв цвят ще са, като не го казват на лисицата и играта може да започне. След това яйцата се изправят срещу лисицата, която познава цветовете един по един. Ако лисицата познае цвета на даден играч, този играч трябва да изпълни зададен маршрут, като подскачането на един крак, преди да се присъедини към останалите яйца в „кошницата“. А лисицата? Тя гони яйцето по пътя, изпълнявайки същите неща! Ако яйцето се върне в кошницата, той или тя избира нов цвят и играта продължава. Ако лисицата маркира яйцето, преди да се върне в кошницата, този играч става новата лисица.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град