игри в дома

Начало | игри в дома | Цветни листчета едно за друго залепи и цяло чудо сътвори!

Цветни листчета едно за друго залепи и цяло чудо сътвори!

Аз детето | 2018-11-22

Цветни листчета едно за друго залепи и цяло чудо сътвори!

Харесвате ли лепящите листчета – онези малки, цветни и квадратни? Ние направо ги обичаме – те са много полезни, когато искаш да оставиш бележка на някого у дома или да напишеш нещо бързо, което да залепиш някъде пред погледа си, за да не го забравиш. Освен това от тях много, ама много бързо могат да се сътворяват интересни цветни чудеса. Те са забавни и могат да впечатлят всеки. Понякога са толкова интересни, че за останалите приличат даже и на истинска магия или добре трениран фокус. А то просто си отделил няколко минути. Не вярвате ли? Тогава какво предполагате може да стане ако залепите куб разноцветни малки листчета едно за друго? Каквото и да си мислите няма да познаете и не, определено няма да получите просто цветни листа залепени едно за друго, а ще имате истинска шарена феерия. Ето как!

Ще ви трябват лепящи се листчета с различни цветове! Колкото повече са – толкова по-красиво ще стане! Просто взимате едно и го слагате пред вас, най-добре на твърда повърхност, след което взимате друго с различен цвят и го залепвате за предишното. Знаете, че тези листчета си имат готово лепило отгоре. Единственото за което трябва да внимавате, е леко да го кривнете в сравнение с другото, за да се получи. Така продължавате докато не ви свършат листчетата.

Гледате тази купчина от цветни листчета и си мислите, е и какво се получи – нищо! Не е съвсем така. Поставете купчинката на бюро или маса и след това леко дръпнете най-горното листче към земята. Виждате ли какъв страхотен ефект се получава. Те падат надолу и надолу, но понеже са залепени едно за друго е толкова чудно цветно и забавно!

При това подобно нещо можете да направите не само за забавление. Това би била най-креативната и идеална картичка за рожден ден или друг весел повод. Просто напишете на листчетата по някое весело, вдъхновяващо послание или пък хубава дума, която смятате, че олицетворява човека, на когото ще я подарите (добър, красив, мил, умен, забавен) и сте готови! Истинско цветно забавление!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град