афиш

Начало | афиш | Фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле“ започва в Плевен

Фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле“ започва в Плевен

Аз детето | 2022-07-05

Фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле“ започва в Плевен

Куклени представления за деца и възрастни, улични спектакли, ателиета за изработка на кукли и предмети, огнено шоу, кокили са само част от изненадите, които е подготвил за верните си почитатели ежегодният Фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле“ в Плевен, съобщиха от Общината в града.

Двадесет събития в петте фестивални дни от 6 до 10 юли предлага на публиката тазгодишното издание, а новостите са много – на петата година от създаването си плевенското Петле има вече международно участие – ще ни гостува театър „Буфос“ от Гърция и виртуозният уличен артист от Италия Симоне Романо.

Освен познатите места – пред и в залите на Драматично-кукления театър „Иван Радоев“ и в парка на Регионалния исторически музей, този юли арена на куклената магия ще стане и пешеходната зона, в която се развива действието на специално подготвения за фестивала уличен спектакъл на плевенския театър „Кокошка с брошка и... Шарено петле“. Началните часове на представленията за петте дни са еднакви, което ще помогне на зрителите по-лесно да се ориентират в програмата и да следят всички интересни предложения.

Представленията в Регионалния исторически музей са от 10 и 18 ч., за да се избегнат най-топлите часове, а спектаклите във или пред театъра са обявени за 19:30 ч. И още една новост – детските ателиета ще се провеждат всеки ден от 16 ч. в театъра с предварително записване. Това ще помогне на артистите да обърнат повече внимание на всяко дете и освен с нова кукла или интригуващ предмет, то да си тръгне и с повече информация за кукления театър и за това как може само да си направи такъв и вкъщи.

„Шарено петле“ посреща първия си „малък“ юбилей с надеждата, че освен очаквано и популярно събитие, носи на своите малки и големи последователи и нови знания, и любов към необятния свят на кукленото изкуство.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град