афиш

Начало | афиш | С детски спектакъл и изложба в Хасково ще бъде отбелязан Международният ден на театъра

С детски спектакъл и изложба в Хасково ще бъде отбелязан Международният ден на театъра

Аз детето | 2022-03-24

С детски спектакъл и изложба в Хасково ще бъде отбелязан Международният ден на театъра

С детски спектакъл и изложба в Хасково ще бъде отбелязан Международният ден на театъра на 27 март, съобщиха от трупата на местния Драматичен театър „Иван Димов“. Малките зрители ще имат възможност да гледат пиесата „Приключение с маймунка“, а във фоайето на храма на Мелпомена ще бъде експонирана изложбата „Плакатът остава“, част от която са проектите за този детски спектакъл.

Театър „Иван Димов“ е партньор на Художествена галерия „Петко Чурчулиев“ – Димитровград, която през 2021 г. спечели проект по Национален фонд „Култура“. Той се реализира съвместно с четири национални художествени гимназии и още два театъра.

Проектът „Плакатът остава“ бе възможност за 12 гимназисти от специалността „Рекламна графика“ да разработят творби по три драматургични пиеси. Авторите имаха абсолютната свобода на избор на техники и визуално изразяване, припомниха от театъра. Предстои всички 36 изработени плаката за трите представления да постъпят във фонда на галерия „Петко Чурчулиев“, която разполага с една от най-богатите колекции от класически театрални плакати.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град