афиш

Начало | афиш | Русенската опера ще зарадва децата със „Звездният миг на малкия Стефчо или Карнавал на животните“ на Първи юни

Русенската опера ще зарадва децата със „Звездният миг на малкия Стефчо или Карнавал на животните“ на Първи юни

Аз детето | 2022-05-31

Русенската опера ще зарадва децата със „Звездният миг на малкия Стефчо или Карнавал на животните“ на Първи юни

На Първи юни – Международния ден на детето, Русенската опера ще зарадва своята подрастваща публика със специално събитие! Улични танци и класически балет преплетени умело в динамичния, весел и трогателен спектакъл за деца „Звездният миг на малкия Стефчо или Карнавал на животните“ могат да гледат малчуганите в празничния ден от 11 часа в зала „Филхармония“.

Историята, разказана чрез средствата на танца, описва красотата на света, видян през детския поглед и осъзнат през деликатната чувствителност на детската душа. След известно прекъсване спектакълът отново се завръща в репертоара на Балета на Държавна опера Русе, обновен и обогатен от артистичното присъствие на най-младото поколение на русенската балетна трупа. Великолепната музика на известния френски композитор Камий Сен Санс е допълнена с познати за младите зрители съвременни поп мелодии, а характерните животински образи са претворени от солистите и кордебалета на Държавна опера Русе.

Стефчо е талантлив млад танцьор, който решава да опита шанса си в съвременно шоу и преживява своето първо разочарование. Строгото жури безпощадно го елиминира от конкурса. Отчаяният Стефчо попада в един различен свят и там среща своите нови приятели – лъва, слона, магарето, костенурката, рибката, кукувицата, птичката, красивия лебед... Изведнъж всичко се променя. Стефчо открива радостта от смеха и приятелството. Разбира, че в живота има много по-важни неща.

Точно тогава започва „Карнавалът на животните“ и той танцува заедно с всички своя звезден танц. Хореографията е на Йордан Кръстев. Маските са проектирани от Янка Дойчинова, мултимедията и специалните ефекти са дело на Теодор Цаков. Репетиторка е Марияна Захариева и асистент-режисьорка – Елена Колева.

Билети на каса Опера и на ruseopera.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град