афиш

Начало | афиш | Разберете „Защо се карат кучето и котката“ с новата постановка за деца на театър „Ведна“

Разберете „Защо се карат кучето и котката“ с новата постановка за деца на театър „Ведна“

Аз детето | 2022-03-15

Разберете „Защо се карат кучето и котката“ с новата постановка за деца на театър „Ведна“

На 19 март от 18:30 часа на сцената на Дом на културата „Красно село“ в София ще се състои премиерата на най-новия спектакъл на театър „ВЕДНА“ – "Защо се карат кучето и котката“. Автор на драматизацията е Красимира Методиева.

„Защо се карат кучето и котката“ по мотиви от приказката „За кучето Кнор, което искало да стане човек“ на Валтер Кан

  • Музика Павел Васев
  • Кукли Антоанета Костова
  • Авторски спектакъл на Красимира Методиева, Паолина Попова и Павел Емилов
  • Участват: Паолина Попова и Павел Емилов

Кучето и Котката били приятели... Да, да, те били истински приятели. По цял ден играели заедно и много си помагали. Един ден Кучето поискало да може да говори човешки език, за да се разбира по-добре със стопанина си. Това желание било толкова силно, че на Котката ѝ станало мъчно за своя приятел и решила да попита вещицата дали знае как кучето човек да стане...

Вещицата, разбира се, че знаела такава магия, но нищо не давала даром. Щом Кучето станело човек, трябвало да я целуне, за да стане тя красива и млада. Съгласила се Котката на едната целувка, защото не знаела за користния план на магьосницата, и хукнала към своя приятел, за да го зарадва, че ще стане човек.

И точно когато Кучето станало човек, Котката разбрала една ужасна новина и с всички сили започнала да го буди (защото само така можела да спре магията). Щом отворило очи, Кучето разбрало, че е било човек за малко, но неговата приятелка е прекъснала мечтата му. Тя се опитвала да му обясни, той в яростта си, не я чувал, тя му се разсърдила, той на нея също...

И така от този ден нататък Кучето и Котката станали врагове. Щом се видят, се лаят, хъскат и дерат и никой от тях двамата не иска да чуе какво му говори някогашния му приятел. Така е и с хората... Те се карат, сърдят и обиждат, защото не умеят да се изслушват, да се чуват и да си прощават.

В спектакъла ще видите младите и много талантливи актьори Паолина Попова и Павел Емилов, които играят с много хъс и ентусиазъм. Музиката и песните на композитора Павел Васев допринасят за ведрото настроение, изпълнено с много комедия, импровизации и танци. Автор на чудесните кукли е Антоанета Костова.

Спектакълът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град