интересно

Начало | интересно | С борба между злите сили и народа на попътечовците представиха детско фентъзи

С борба между злите сили и народа на попътечовците представиха детско фентъзи

Аз детето | 2009-12-15

С борба между злите сили и народа на попътечовците представиха детско фентъзи

Батални сцени между кошмари и фантастични същества от страната на сънищата се разиграха в НДК при представянето на романа „Любими попътечо” от Юлия Спиридонова-Юлка. Книгата е първа част от фентъзи трилогията „Страната на сънищата” и е носител на наградата на Съюза на българските писатели.

Многобройната публика стана свидетел на зрелищна борба между злите сили и приказния народ на попътечовците, истинска битка вдъхновена от завладяващия роман на Юлка и пресъздадена от театралната трупа на Михаела Тюлева. Талантливите деца актьори заслужено обраха овациите на зрителите. Те получиха грамоти за представянето си и подаръци, като най-голяма радост естествено предизвикаха книгите „Любими попътечо” с лични автографи от авторката.
Гостите на събитието разгледаха с интерес и изложбата от рисунки „Страната на сънищата”, подготвена от възпитаници на 46. ОУ „Константин Фотинов” (гр. София) и от детската художествена школа на Руми Йорданова. Част от малките художници бяха дошли лично на представянето на книгата, за да се запознаят с писателката и да й поднесат специален подарък – приказна кутия с есета, посветени на фентъзи трилогията.

Самата авторка – Юлия Спиридонова-Юлка бе подкрепяна на премиерата от най-критичните си редактори – нейните двама синове и племенникът й Христо. Тя разкри пред гостите, че именно Христо е измислил името на фантастичния народ на попътечовците, заради което е получил специално посвещение в първата част на трилогията „Страната на сънищата”. Писателката обеща вторият роман от поредицата - „Кралска кръв”, да бъде изпълнен с още повече напрежение и героични битки, за да може да удовлетвори високите критерии на малките читатели. Последваха въпроси, раздаване на автографи, молби за снимки с писателката.

В самия финал на премиерата издателите от „Кръгозор” поднесоха още една неочаквана изненада. Вместо обичайния букет авторката получи от тях уникална възглавница с корицата на книгата. Пожеланието към Юлка беше, докато пребивава в Страната на сънища, попътечовците успешно да я предпазват от кошмарите, а междувременно тя да се постарае да сънува сюжета на следващата си книга - дългоочакваното продължение на тийнейджърския роман „Тина и половина”.

Коментари
1 коментар

Криси , ,

Публикувано на 16.12.2009

измислете нещо по-интересно

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град