интересно

Начало | интересно | Добре дошли в страната на Спокойните сънища!

Добре дошли в страната на Спокойните сънища!

Платена публикация | 2009-12-08

Добре дошли в страната на Спокойните сънища!

Имало едно време едно магическо царство, обвито в лъчите на кръглата луна, златна като печена питка. Неговото име било Страната на спокойните сънища и всякакви креватчета със спящи в тях бебета живеели там в мир и хармония. Каним теб, мила мамо, да споделиш съвети, които да помогнат на твоето мъниче да спи спокойно и непробудно по 12 часа. И за да бъде сънят на твоето бебче още по-сладък, всяка седмица можете да слушате заедно по една нова история, осигурена от Pampers.

Режим за сън през деня
Спящото мъниче се нуждае от график, който трябва да спазваш, доколкото е възможно, всеки ден. Фактът, че нещата се случват по един и същи начин, дава на бебето усещане за сигурност, което ще му помогне да се настрои за здрав сън. С течение на времето, то ще свикне с този график и нещата ще бъдат много лесни за теб и твоето сладурче, по отношение на лягането. Когато установяваш режим за сън през деня, имай предвид, че бебетата се нуждаят от около 14-часова почивка всяка вечер, както и от 2 или 3 часа дрямка през деня. Увери се, че твоето бебе получава съня, от който организмът му се нуждае на този етап и го подкрепяй, за да се развива хармонично.

Денят е за игри: нощта за сън (Игрите са за през деня, сънят за вечерта)(Играй през деня, спи през нощта)
За разлика от по-големите, бебетата не знаят как да различат деня от нощта. Ако не искаш да имаш проблеми, когато го слагаш в креватчето през нощта, научи го, че игрите са за през деня, сънят за през нощта. Как да направиш това? Ето няколко съвета, които ще помогнат на мъничето да разбере, че "лека нощ" е за през нощта и ще накарат съня да идва по-скоро. Говори му повече през деня и по-малко през нощта, особено по време на последното хранене, използвайки най-сладкия и успокояващ тон, който ще го успокои и ще го накара да се почувства сигурно. Винаги намалявай осветлението, когато настъпва нощта - малка цветна лампа е идеалният вариант. На последно място, но не по значение - не забравяй да спускаш пердетата, когато започваш приготовленията за нощния сън.

Подготовката за хубав сън/ Ритуалът на хубавия сън
За ползотворен сън, който настъпва лесно, започвайки от 6-месечна възраст, въведи във всекидневния режим подготовка за сън, която ще следваш всяка вечер. Твоята тиквичка определено ще спи по-добре, докато вие заедно ще имате шанса да се наслаждавате на прекрасни моменти, които ще заздравят връзката помежду ви. След всички предизвикателства от деня хладката баня е задължителна при подготовката за сън. Тя е приятно преживяване за всички сетива на твоето мъниче и ще го успокои и подготви за сън. Усещането като след баня е много важно за твоето бебче, затова всеки път при смяна на пелените използвай мокрите кърпички Pampers® Baby Fresh със специален Bath Fresh лосион. Няма нищо по-добро след банята от нежен масаж, който отпуска мускулите на цялото тяло и стимулира кръвообращението. Освен това докосването му предава твоята любов, карайки го да се чувства защитено. Най-накрая часът за приказки и песнички ще отведе твоето мъниче в царството на Спокойните сънища, тъй като то обича да слуша твоя глас, с който е свикнало още докато е било в корема ти. Спокоен, нежен и изразителен, гласът ти ще накара съня да затвори очичките на твоето бебе.
Приятел за спокоен сън е истински приятел
Любимата играчка на твоето бебче е верен приятел в пътешествието му към спокойния сън, така че не е нужно да слагаш цял куп други играчки, които могат да му попречат да си почине. Този скъп приятел на твоето дете ще му помогне да свикне със заспиването и ще го успокои. Той ще бъде до него, когато се събуди с плач през нощта, ще го утеши без да се налага да ходиш до стаята му. Но ако все пак то не спре да плаче, най добре е да отидеш при него и да го успокоиш с няколко мили думи, но без да го вземаш на ръце или да го вдигаш от леглото.

"Екипировка" за добър сън
Меката и пухкава пижамка от нежна материя (направени от мека материя, която е нежна на допир) е най-добрия вариант, за да бъде твоето бебе погълнато от дълбок и спокоен сън. И за да се движи свободно, дори през нощта, твоето бебе се нуждае от гъвкави пелени, които прилепват плътно по тялото му. А защо да не пробваш пелените Pampers®? С най-еластичните странични ленти, те прилепват около коремчето му и не позволяват на влагата да излезе, защитавайки бебето през цялата нощ. То ще се наслаждава на до 12 часа спокойни сънища, точно толкова, колкото са му нужни за хармонично развитие. Последно, но не по значение, можеш да ползваш спокойно детско спално чувалче с неговия размер. То е по-удобно, от това да го покриваш с одеяло, което може да покрие лицето му или да го затопли прекалено.

Кураж за спящото мъниче
Научи твоето мъниче да бъде смело и да спи само. Това е стъпка към извоюване на неговата самостоятелност, така че трябва рано или късно да го накарате да свикне с нея. Нещо повече тя ще ти помогне и на теб, мамо, да се радваш на повече сън, тъй като това е особено изтощителен период за теб. Опитай се да не ходиш в неговата стая всеки път, когато то се буди през нощта, дори да ти се струва трудно. Нищо лошо няма да му причинят плачът и безпокойството от събуждането. Тъкмо обратното, свиквайки да се успокоява само, дори да се събуди през нощта, то може лесно да заспи отново, без да провали почивката си. Малка нощна лампа пазач ще му вдъхва кураж и ще гони неговите нощни страхове.
Направи снимка на твоето спящо бебе и го запиши в конкурса "Спи като ангелче". Помоли приятелите си да гласуват за снимката, за да може твоето спящо сладурче да стане звезда от календара на Pampers® за 2010, който ще бъде раздаван безплатно със списание "Моето бебе и аз"! Нещо повече - то може да получи приказно детско креватче, за да се наслаждава на спокойни сънища, докато порасне!

Коментари
1 коментар

не , ,

Публикувано на 27.12.2009

много скучно

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град