сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Рисуване със сапунени мехури

Рисуване със сапунени мехури

Аз детето | 2016-03-19

Рисуване със сапунени мехури

Знаете ли, че играта със сапунени мехури е много по-стара, отколкото можете да предполагате. Тя е още от 17-ти век, и не се шегуваме, ама изобщо. Доказателство за съществуването ѝ още оттогава са картини на фламандски художници, които изобразяват деца, правещи сапунени мехури през глинени тръбички. И оттогава до днес играта е любима на всички по света. Има нещо необикновено и вълшебно в тези малки балончета, които летят на където ги отнесе вятърът и ако имаме късмет да ги огрее слънцето изведнъж стават красиви и цветни като дъгата. С тях можем да правим всичко – можем да ги правим малки и да ги пукаме, можем да правим огромни и да гледаме как летят. Но знаехте ли, че можем и да рисуваме с тях? Не? Сега ще ви покажем как.

Ще са ви необходими:

  • няколко купички
  • лист хартия
  • водни боички
  • сламка
  • вода
  • препарат за миене на съдове
  • четка

Какво се прави:
Всъщност е много, ама много лесно. Първо напълнете купичките с вода. След това потопете четката във водата и във водната боичка и пак във водата, и пак във водната боичка. Така няколко пъти, докато водата се оцвети. Само запомнете, че за всеки цвят ще ви трябва отделна купичка. Забравихме да споменем, че ще рисуваме цветя. Ние опитахме и със заек, но не ни се получи. Обаче опитайте и вие, може пък да стане.

И така, след като водата е с необходимия цвят, капнете малко препарат за съдове и забавната част започва. Потопете сламката във водата и духайте, докато не се появят мноого балончета на повърхността. След това бързо вземете листа и леко го притиснете към балончетата. Виждате ли вече цветето? За да е по-хубаво повторете това с всеки цвят няколко пъти. Оставете да изсъхне за малко и е време за детайли – листа и дръжки и това е всичко. Имате красиви цветя нарисувани със сапунени мехури.

Знаете, че всеки художник измисля своя техника. Е, вие можете да поставите началото на рисуването със сапунени мехури. Забавлявайте се!

Вижте още:
Домашна рецепта за страхотни сапунени мехури
Сапунените мехури
Да си направим ярки водни боички
Гратаж – лесна и красива техника за рисуване



Коментари
2 коментара

Симона Мешева, Девет г.,

Публикувано на 21.03.2016

Написали сте "лист хартия"два пъти .Идеята е страхотна и си направих картина с сапунени мехури и се получи СТРАШНО ГОТИНО

От редакцията: Здравей, много ти благодарим за поправката. От много бързане да я споделим така става. :-) И ние изключително много се радваме, че ти е харесала идеята.

Диана Ненова, 10 г.,

Публикувано на 27.10.2016

Нищо не става

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град